Deputat USR de Timiș: „Nu știu cât va mai rezista coaliția. Eu preconizez că se va destrăma”

nicu falcoi, deputat usr de timis
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Parlamentarul Nicu Fălcoi (USR) este de părere că alianța între PSD și PNL se va destrăma. Deputatul nu consideră că ar putea fi organizate însă alegeri anticipate. 

„Mimează opoziția. Declarațiile lor din ultimele zile sunt ca ale unor politicieni din opoziție. Ei sunt supărați pe ceea ce face guvernul, dar partea cealaltă a guvernului. Și declarațiile lor sunt întotdeauna de zici, băi, cred că mâine ăștia ies de la guvernare. Bine, nu se iasă așa ușor, că presiunea din teritoriu e mult prea mare pe politicienii de la vârf, dar s-ar putea la un moment dat să ne trezim că vor ieși din prim plan. Marcel Ciolacu o să zică «știți, eu de fapt am încercat să reformez statul român, dar nenorociții ăștia de la PNL nu m-au lăsat, așa că eu îmi dau demisia». La PNL nici nu mai știi la ce să te aștepți. (…) Nu știu cât va mai rezista și această coaliție, dar cert e că până când ea se va destrăma, dacă se va destrăma, eu preconizez că se va destrăma, România nu merge în direcția cea bună. Oamenii o duc din ce în ce mai rău.”, a declarat Nicu Fălcoi, deputat USR de Timiș.

Parlamentarul a apreciat însă că nu vede posibilă organizarea de alegeri anticipate, în cazul în care configurația politică de la nivel guvernamental se modifică. „Alegeri anticipate în România sunt aproape imposibil de organizat.”, a spus Fălcoi. În ce condiții USR ar putea reveni la guvernare?

CITEȘTE ȘI: Alin Nica, liderul PNL Timiș: „E mai utilă ieșirea de la guvernare”

„Asta face PSD-ul în ultimii 25 de ani. În ultimii 25 de ani, în ultimul an înainte de alegeri, PSD-ul s-a retras de la guvernare. Cumva. În locul lui lăsând ori alte partide, ori propunând un guvern tehnocrat. Să nu uităm că în 2016 au lăsat tot așa pe altcineva să guverneze țara doar în prim plan, să ne înțelegem, că și atunci secretarii de stat, miniștri, directori din ministere, directori de la agenții și deconcentrate erau tot ai lor, dar l-au lăsat pe Cioloș să-și rupă gâtul și să aibă pe cine să dea vina. Nu ar fi o noutate pentru noi să se întâmple același lucru și de data asta, să iasă Marcel Ciolacu de la guvernare, să zică: eu am vrut să reformez statul român că eu sunt reformist de felul meu, de la Buzău, dar nu m-au lăsat nenorociții ăștia. (…) Una dintre variantele de venit la guvernare: să propună un guvern condus de un prim-ministru care să fie tehnocrat, este una dintre variantele pe care PSD le-a aplicat. În primul rând, PSD îl va susține. USR – doar cu prim-ministru. Dacă am avea posibilitatea să avem un prim-ministru… USR-ul nu se ferește de greu. Nu știu cine ar fi, nu am stabilit lucrul acesta. Putem să vorbim de mai multe persoane, începând cu Cătălin Drulă, că el e președintele de partid. Dar alegerile nu sunt limitate la acest lucru.”, a explicat deputatul USR.

Declarațiile au fost făcute în contextul ordonanței austerității – noile măsuri fiscale anunțate pentru reducerea cheltuielilor în administrație.

„Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu cred că au făcut mai mult rău economiei românești decât a făcut covidul. Pentru că dacă stăm să ne gândim, în 2020 deficitul României a fost de 42 de miliarde, în 2021 de 41 de miliarde, iar la jumătatea anului 2023 avem deja 41 de miliarde. Asta este din cauza faptului că, la sfârșitul anului, guvernul actual a venit cu un buget pe anul acesta complet aerian, care nu avea nicio legătură cu realitatea. (…) Să nu mai vorbim de faptul că Marcel Ciolacu vine și ne vorbește de reducere de personal, de reducerea cheltuielilor, dar ei înființează agenții pe bandă rulantă, noi agenții, să nu uităm de agenția asta mamut care va controla tot ce ține de companii de stat. (…) Să nu mai vorbim de faptul că la sfârșitul anului trecut am atins o cifră, cred eu că este record, de angajați ai statului, peste 1.200.000 de angajați. Una peste alta, ipocrizia e cea care domină informațiile publice și declarațiile celor din PSD și PNL în acest moment.”, a concluzionat Nicu Fălcoi.

CITEȘTE ȘI: Ofensiva lui Simonis la adresa lui Nica și a altor „exaltați” de la PNL: „Nu îi ia nimeni în seamă”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/