Retim continuă campania colectării separate a deșeurilor

campanie etichetă rosie retim
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Campania “Eticheta Roșie” subliniază obligativitatea colectării separate a deșeurilor în județul Timiș, iar Retim și ADID Timiș reamintesc cetățenilor importanța respectării obligațiilor legale în acest domeniu.

RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș au lansat săptămâna trecută campania „Eticheta Roșie” cu scopul de a sublinia obligativitatea colectării separate a deșeurilor în județul Timiș. Inițiativa are drept obiectiv și conștientizarea populației cu privire la impactul negativ al amestecării acestora.

Dan Pascu, directorul general RETIM, subliniază importanța colectării separate, afirmând că această practică a fost reglementată în legislație de peste 10 ani, iar mulți cetățeni cunosc deja în detaliu aceste reguli. Totuși, încă nu se conștientizează faptul că amestecarea deșeurilor face ca reciclabilele să nu mai poată fi recuperate.

„Este crucial ca fiecare dintre noi să înțeleagă că necolectarea separată a deșeurilor nu rămâne fără consecințe. Prin amestecarea acestora, încălcăm obligațiile legale și ne expunem și riscului de a suporta măsuri punitive. Echipele noastre vor verifica cu atenție recipientele de colectare și, în cazul în care se constată amestecarea deșeurilor sau prezența unora nepermise, vor fi aplicate penalizări în conformitate cu prevederile legale. Doar prin colectarea separată, se creează condițiile necesare pentru reciclare sau valorificare, contribuind la reducerea cantității de deșeuri și la conservarea resurselor naturale.” , a declarat Dan Pascu.

„RETIM și ADID Timiș, în calitate de parteneri în această campanie, doresc să sublinieze importanța respectării obligațiilor legale referitoare la gestionarea deșeurilor. Am lansat campania „Eticheta Roșie” și continuăm eforturile noastre în promovarea unei colectări responsabile a deșeurilor în județul Timiș. Este momentul să fim responsabili și să ne implicăm activ în colectarea separată a deșeurilor, pentru a evita astfel consecințele neplăcute”, a completat Romeo Ursu, directorul executiv ADID Timiș.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Campania „Eticheta Roșie” urmărește conștientizarea locuitorilor județului Timiș referitor la nevoia de a se implica activ în procesul de colectare separată a deșeurilor. În cadrul campaniei „Eticheta Roșie”, operatorul de salubrizare RETIM va efectua verificări permanente ale recipientelor de colectare. În situația în care se constată deșeuri amestecate sau prezența altor deșeuri decât cele menajere, RETIM va factura dublu tarifului obișnuit sau nu va colecta recipientele care conțin deșeuri nepermise.

Pe lângă măsurile luate de RETIM, autoritățile locale – Poliția Locală sau Primăria, în baza Ordonanței de Urgență 92/2021, vor putea să aplice amenzi de la 5.000 lei la 15.000 lei pentru persoanele fizice și de la 40.000 lei la 60.000 lei pentru persoanele juridice pentru nerespectarea obligației de colectare separată pe categorii de deșeuri.

Pentru mai multe informații și detalii despre campania „Eticheta Roșie”, puteți să vizitați site-ul RETIM – www.retim.ro/eticheta-rosie, sau să contactați operatorul la numărul de telefon: +40 374 885 692, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00-19:00.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/