Ofensiva lui Simonis la adresa lui Nica și a altor „exaltați” de la PNL: „Nu îi ia nimeni în seamă”

Alfred Simonis, deputat PSD, președintele PSD Timis
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, îi asigură pe timișoreni că ridicarea noului stadion de la Timișoara nu este în pericol, odată cu noile măsuri fiscale ale Guvernului Ciolacu. În plus, nu ia în seamă ideea vehiculată de Alin Nica cu privire la o potențială ieșire a PNL de la guvernare.

Declarațiile deputatului social-democrat vin ca reacție la criticile aduse de Alin Nica, președintele PNL Timiș, cu privire la pachetul de măsuri fiscale asumate de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar.

„Domnia sa reclamă niște erori în draftul care a fost prezentat sau spus în presă, uitând că acest draft a fost lucrat de Ministerul Finanțelor, de ministrul Finanțelor liberal, domnul Boloș. Or, dacă acest draft e adevărat că are greșeli, eu nu am această informație, în primul rând că nu este asumat acest draft, dar dacă ar fi niște greșeli într-un draft al Guvernului, este draftul lucrat la Ministerul Finanțelor, Ministerul Finanțelor condus de către Domnul Boroș din partea PNL. Poate că ar trebui să-l sune pe dânsul, pe domnul ministru, și să-l întrebe de ce a făcut greșeli în draft.”, a declarat Alfred Simonis pentru expressdebanat.ro.

Președintele PSD Timiș respinge ideea potrivit căreia investiția în noul stadion de la Timișoara ar fi pusă în pericol din cauza noilor măsuri fiscale.

„Spune că de doi ani are prevăzut în bugetul CJT banii pentru demolarea stadionului Dan Păltinișanu și că Guvernul i-a dat cu flit și nu a fost capabil să-i dea un HG prin care se poate face demolarea, uitând în același timp să spună că în ultimii trei ani prim-miniștri au fost Orban, Câțu și Ciucă, toți trei prim-miniștri și președinți ai PNL, partid din care face parte și domnul Nica. Deci dacă cineva i-a dat flit în ultimii doi sau trei ani – au fost proprii președinți de partid ai domnului Nica. Dacă încearcă să insinueze că premierul care are 30 de zile, Marcel Ciolacu, de când e la Guvern, e vinovat pentru ceea ce nu au dat prim-miniștrii liberali 3 ani de zile pentru a demola stadionul, este încă o ipocrizie marca a lui Nica. Eu îl asigur pe această ocazie pe domnul Nica, de faptul că acest Guvern, acest prim-ministru, va emite HG-ul de demolare al stadionului, lucru pe care dânsul și prim-miniștrii ai PNL nu au fost capabili să-l facă. În același timp, iertați-mă, nu există niciunde o informație sau o intenție de a se bloca această investiție. Este un mesaj populist, am văzut că se înscrie în scenariul celor din PNL Timiș în ultima perioadă, își varsă proprie incompetență asupra altora pentru că este singura variantă să se poată scoate din anumite situații delicate în care se află.”, a mai declarat Alfred Simonis.

Cât despre ieșirea de la guvernare a liberalilor, idee adusă în spațiul public inițial de viceprimarul Cosmin Tabără, susținută ulterior de Alin Nica, Alfred Simonis spune că e vorba despre o poziționare populistă.

„Oricare partid are opțiunea de a intra sau de a ieși de la guvernare. Domnul Nica dar și alți exaltați de la PNL nu fac parte din conducerea partidului și nu îi ia nimeni în seamă atunci când își dau cu părerea. Nu vreau să fiu arogant, dar a dovedit în acești trei ani de zile de când e președinte al consiliului județean și al PNL Timiș că n-a fost luat niciodată în seama de colegii săi mai mari din PNL. Prin urmare este o poziționare în stilul acesta populist.”, a concluzionat Simonis.

Social-democratul mai spune că nu se pune problema nici ca alte investiții ale Timișoarei să fie puse în pericol, referindu-se la sala polivalentă, spitalul de oncologie, centura Timișoarei sau Gara de Nord.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica, liderul PNL Timiș: „E mai utilă ieșirea de la guvernare”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/