Demiterea lui Adrian Cican și a directorului economic, bazate pe „o misiune” comună. „Domnul Cican are mai multe probleme”

Ordinele de revocare a managerului Adrian Cican și a directorului financiar contabil Daniela Alina Drăgoi se bazează pe un raport întocmit de Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin. Problemele nu sunt puține, iar Adrian Cican a deranjat destule persoane încât să trebuiască să plece, indiferent dacă acțiunile lui de până acum sunt apreciate sau nu de pacienți.

Ordinul de ministru prin care mandatul lui Adrian Cican și cel al directorului economic încetează se bazează pe o adresă înaintă de Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin. Potrivit șefului instituției, Romeo Dumitrescu, documentul a fost întocmit pe baza unei „misiuni” comune, al cărei rezultat a fost consemnat împreună cu Adrian Cican și cu directorul medical, Singh Bhupinder. „Este o adresă care a conținut evaluarea mea, în sensul unei misiuni efectuate, așa cum am realizat la toate spitalele din Caraș-Severin și în care am arătat lucrurile pe care le-am văzut împreună cu domnul Cican și cu domnul director medical Singh, astfel încât lucrurile pe care le-au văzut dumnealor le-am văzut și eu. Acestea le-am redactat și le-am trimis așa cum se face în orice misiune, în condițiile acestea de epidemie foarte, foarte gravă. Le-am consemnat și le-am trimis la Minister”, ne spune Romeo Dumitrescu.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Managerul Adrian Cican, revocat din funcție prin ordin al ministrului Sănătății!

Este o adresă în care s-a consemnat atât capitolul referitor la investițiile făcute în spital în timpul mandatului lui Adrian Cican (mobilier, aparate, lucrări, farmacie, laboratoare), cât și capitolul administrativ. Se pare însă că a contat la fel de mult și atitudinea fostului manager, care i-a deranjat pe mulți, inclusiv pe directorul Romeo Dumitrescu. Este deja cunoscut episodul în care managerul Cican l-a numit mincinos pe directorul Dumitrescu, după ce acesta din urmă ar fi prezentat eronat la centru stadiul în care se află Spitalul din Caransebeș.

„Domnul Cican are mai multe probleme asupra cărora probabil domnul ministru a reflectat și a tras concluziile care se cuvin. Aceste chestiuni sunt unele vechi, altele vin din partea Colegiului Medicilor, altele sunt pe fondul aspectelor financiare și în sfârșit de inter-relaționare cu angajații spitalului, cu terțe persoane, modul cum înțelege să colaboreze cu instituțiile în care este angrenat spitalul din Caransebeș și inclusiv cu mine, ca director de Direcție Sanitară”, ne-a mărturisit directorul DSP.

publicitate ziar expresb 1000x100

Romeo Dumitrescu susține că dincolo de orice pentru el contează sănătatea oamenilor din Caraș-Severin și ferirea acestora de „o îmbolnăvire cruntă și mai ales de moarte”. „Celelalte aspecte probabil că le-a judecat domnul ministru fie la Minister, fie cu ocazia vizitei în Banat, care a avut loc la Timișoara și unde au fost prezente și alte persoane din alte județe”, mai spune șeful DSP, lăsând să se înțeleagă că au existat mai multe persoane care s-au plâns de managerul Adrian Cican. Nu neapărat cu privire la faptele sale și la lucrurile pe care le-a făcut pentru pacienții Spitalului din Caransebeș, cât la atitudinea sa deranjantă.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. „Rușine, Marcel Vela! Gestul pe care l-ai făcut azi este incalificabil!”

La urma urmei, nicio funcție nu este dată pe viață, spune directorul Dumitrescu, cel care dă propria sa experiență drept exemplu. „Sunt lucruri pe care trebuie să le remarcăm și la cei care au fost înlocuiți. Dânșii au toate meritele de până acum, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să stea acolo și să trăiască toată viața în funcțiile respective. Și eu am fost președinte de Consiliu Județean și n-am rămas acolo deloc. Ceea ce trebuie să se realizeze în județul nostru și mai ales la Caransebeș trebuie să se facă corect și mai ales fără scandaluri. Cine crede că trăiește veșnic ca director și mare șef se înșală”, ne-a mai declarat Romeo Dumitrescu.

Directorul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin ne-a informat și că demiterea lui Adrian Cican este de fapt o înlocuire, așa că nu poate fi vorba despre revenirea sa pe funcție după încheierea stării de urgență. Primarul Felix Borcean spune însă că va face tot posibilul ca Adrian Cican să se întoarcă la cârma Spitalului din Caransebeș imediat ce România iese din starea de urgență.