Adrian Cican îl face mincinos pe noul director al DSP Caraș-Severin. „Mă aștept acum la controale, dar nu îmi este frică!”

Managerul spitalului din Caransebeș îl trage de urechi pe noul director a DSP Caraș-Severin, după ce, într-o videoconferință, acesta ar fi adus acuzații grave la adresa conducerii unității medicale.

Adrian Cican spune că Romeo Dumitrescu una a spus la finalul vizitei la Caransebeș, imediat după ce a fost numit în funcție și alta în videoconferința cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru, secretarul de stat Raed Arafat, prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu și șefii de secții de la ATI și Urgențe, ai Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

„Minciuna are picioare scurte, nu mințiți vis a vis de Spitalul din Caransebeș, nu avem timp de tâmpenii! Am avut 49 de pacienți COVID-19, până acum, suspecți și pozitivi, actual 21 în spital confirmați și suspecți 8. Pentru cele 62 de paturi suntem pregătiți, iar de săptămâna viitoare mai avem 25 de paturi”, spune Adrian Cican, managerul Spitalului din Caransebeș.

Supărarea managerului vine după ce Romeo Dumitrescu, numit de câteva zile în funcția de director DSP Caraș-Severin a vizitat spitalul din Caransebeș și i s-a prezentat întregul circuit pentru pacienții internați cu suspiciune de coronavirus sau confirmați, i s-au prezentat noile amenajări pentru o cât mai bună organizare a cadrelor medicale, cu tot ceea ce înseamnă protejarea împotriva infectării cu COVID -19, iar la videoconferința cu persoanele responsabile de gestionarea acestei crize, directorul DSP Caraș-Severin a prezentat o cu totul altă situație spunând că spitalul nu este pregătit pentru COVID-19, este în construcție și nu înțelege cum a fost desemnat spital suport.

Citiți cu atenție Ordinul 555/2020, când ați vizitat spitalul, nici măcar nu știați echipamentul care trebuia purtat adecvat, nu COVID-19 prin tot spitalul. Mă aștept acum la controale, dar nu îmi este frică de maimuțărelile dumneavoastră. Poate nu știți, este pandemie de SARS CoV 2 ! Mai încet… să trecem cu bine și de inamicul COVID-19!”, i-a transmis Adrian Cican directorului DSP Caraș-Severin.

Managerul spitalului caransebeșean l-a sunat după videoconferință pe secretarul de stat, Raed Arafat și i-a explicat situația Cpitalului Municipal de Urgență și l-a invitat să viziteze unitatea medicală pentru a vederea realitatea din teren.