Mama din Ocna de Fier, infectată cu coronavirus la Maternitatea Odobescu, a fost vindecată la Caransebeș

Mama ajunsă cu COVID-19 de la Ocna de Fier, după ce a fost infectată în Maternitatea Odobescu, a fost externată de la Caransebeș. Deși au fost separați pentru siguranța copilului, mama neputând să-l alăpteze pe micuț, de azi se bucură de alt confort acasă în siguranță.

Mama de la Ocna de Fier a ajuns cu copilul nou-născut la Caransebeș, după ce a fost externată de la Maternitatea Odobescu pe proprie semnătură, la o zi de la testarea pentru coronavirus. Ea s-a speriat văzând haosul din spital și a preferat să meargă acasă, unde a primit vestea ca un trăsnet că testul a ieșit pozitiv pentru COVID-19. Femeia a fost trimisă la Caransebeș unde a avut parte de un tratament bun, deși a fost separată de bebeluș, explică managerul Adrian Cican:

Mama este din acel lot de la Maternitatea Odobescu, mame infectate cu COVID-19 după ce o parte din femei au fost externate. A ajuns acasă și s-a simțit rău, astfel că ajuns cu ambulanța la Caransebeș împreună cu copilul. Mama a ieșit pozitiv, iar copilul negativ. Ea a răspuns foarte bine la tratament și au fost externați ieri”, ne-a precizat managerul Adrian Cican.

Managerul a mai menționat că și soțul femeii din Ocna de Fier este în stare bună. De asemenea, niciun cadru medical nu s-a mai îmbolnăvit de la depistarea cu COVID-19, săptămâna trecută, a trei angajate de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Una dintre asistente este internată la Timișoara la solicitarea ei în stare bună, iar soțul acesteia, care a ajuns la spital cu simptome a ieșit negativ la un al doilea test, astfel că toți colegii săi din Consiliul Județean Caraș-Severin pot răsufla ușurați.

De altfel, toți pacienții internați în spital până la acest moment au venit cu forme ușoare ale bolii și sunt în stare bună sau medie, fără a fi nevoie de intubare sau internare pe ATI, iar după un tratament de minimum 7 zile, testele sunt negative, iar pacienții externați.

Situația se poate schimba de la o zi la alta pentru că doar astăzi a ajuns la Serviciul de Urgențe al Spitalului din Caransebeș o familie de romi. Menționăm că până la ora 13.00, din Spitalul Caransebeș au fost externați 7 pacienți vindecați de coronavirus, iar la nivelul județului Caraș-Severin numărul total de cazuri este de 65 de persoane confirmate, potrivit DSP Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI:

S-a internat în spital să aducă pe lume primul ei copil și s-a infectat cu coronavirus! „A fost lipsă totală de profesionalism!”

FOTO: www.inbratelamami.ro