Ce-i trebuia Preafericitului Daniel acord cu MAI? Nu cumva Arafat vrea să scape de Vela?!

Sunt întrebările pe care le ridică medicul Paul Purea, consilier județean PMP, după ce ministrul de Interne a dus în derizoriu autoritatea polițistului și a generat un scandal cât Catedrala Mântuirii Neamului, așa cum remarcă același ales județean.

Recunoscut pentru felul tranșant și pentru că spune lucrurilor pe nume, Paul Purea are o interpretare cu totul diferită a scandalului pe care l-a iscat ministrul Marcel Vela odată cu măsurile gândite de acesta pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în noaptea de Înviere în casele credincioșilor. Discuții perfect justificate, spune și Purea. Și asta pentru că regulile respective nu erau numai periculoase, în contradicție cu mesajul și avertizările pe care le transmit zilnic autoritățile, dar îi puneau și pe oamenii legii într-o postură mai mult dect penibilă. Mai mult decât atât, Paul Purea spune că „fiecare om credincios poate avea pe Dumnezeu, pe Mântuitor şi imaginea Bisericii – inclusiv Lumina Sfântă – în suflet şi în cuget, inclusiv în casă!” Ce nu spune consilierul județean este că în varianta propusă de el preoții nu mai au ocazia să colecteze, așa cum le este obiceiul. Iar asta chiar e o problemă! 

„Ce-i trebuia Preafericitului Daniel un acord cu MAI? În nicio altă ţară din lume capul bisericii nu şi-a dorit să încheie protocoale cu autorităţile guvernamentale oficiale, gestionare ale unei asemenea crize pandemice! Şi dacă, la noi, a avut loc, totuşi, înţelegerea n-a fost făcută, oare, cu acceptul, poate şi la îndemnul domnului Raed Arafat, cum deja singur s-a exprimat la Antena 3?! Dacă e aşa, cum poate un medic să accepte asemenea acorduri şi măsuri? Vela sau Arafat, care dintre cei doi cunoaşte mai bine (din punct de vedere medical) situaţia şi riscurile unei contaminări cu Covid 19? Cum Vela nu-l simpatizează pe Arafat, de ce nu şi-ar dori şi Arafat (e drept, destul de subtil) să scape de actualul ministru?!”, a comentat Purea.