De partea cui se va poziţiona Uniunea Sârbilor în cadrul alegerilor locale la Moldova Nouă?

În cursa pentru câștigarea scaunului de edil-șef, candidații tuturor partidelor politice dau de înțeles că au un as în mânecă. Astfel, dacă unii mizează pe ideea promisiunilor electorale, alții sunt tentați mai degrabă de ideea alianțelor. Se întâmplă și în orașul de la malul Dunării, acolo unde o piatră la temelia câștigării primăriei Moldova Nouă pare să fie pusă de Uniunea Sârbilor, partenerul de încredere al actualei administrații publice locale.

Deși primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a subliniat că Uniunea Sârbilor rămâne prima opțiune pentru a crea o alianță și pentru alegerile locale din acest an, viceprimarul Adrian Moiseș și președinte al Uniunii Sârbilor din România – filiala Moldova Veche, rămâne totuși rezervat vizavi de trasarea direcției spre care se va îndrepta, acesta subliniind că, până la calculul politic, inundațiile și posibilitatea numărului crescut al infectărilor cu noul coronavirus reprezintă două lucruri importante ale căror rezolvare nu trebuie amânată.

În ciuda faptului că nu se știe încă de partea cui se va poziționa și pentru următorii patru ani, Moiseș a ținut să atragă atenția asupra unui aspect extrem de important și anume: loialitatea.

„Așa cum, în cadrul fostei administrații publice locale de la Moldova Nouă, Uniunea Sârbilor a decis să îl sprijine pe edilul Matei Lupu, de aceeași susținere din partea noastră a beneficiat și actuala administrație. Am respectat pactul politic până la final și consider că am fost cât se poate de corecți față de cei cu care am colaborat. Am fost un partener de nădejde care a urmărit interesul comunității și care nu a fost în mijlocul luptelor politice, cum de altfel nici nu a făcut opoziție doar de dragul opoziției. Dacă vom mai face acest pas, rămâne de văzut. Va conta foarte mult modul în care vom face acest pas, în special sub ce formă, în ce context, dar mai ales cu cine”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, președintele Uniunii Sârbilor din România – filiala Moldova Veche, Adrian Moiseș.