Cea de-a 19-a ediţie a Ceaunului de Aur, anulată în 2020: „Prioritate vor avea investiţiile pentru comunitate”

Rețetele celor mai iscusiți bucătari din zona Clisurii Dunării și nu numai în materie de ciorbă de pește nu vor putea fi puse în aplicare în acest an. Cea de-a 19-a ediție a concursului gastronomic „Ceaunul de Aur” a fost anulată, nu însă din cauza contextului epidemiologic, ci pentru că bugetul alocat organizării evenimentului gustos va merge în 2020 către investițiile ce vizează comunitatea.

Competiția culinară cu aproape două decenii de tradiție nu va mai reuni, în prima parte a lunii august, sute de persoane în zona Portului Moldova Veche, măiestria bucătarilor în prepararea celor mai gustoase ciorbe de pește putând fi pusă din nou la încercare în 2021. Cu toate că tradiția ceaunelor încinse ar fi putut să aibă loc, ținând seama de măsurile de relaxare luate în calcul de autorități, viceprimarul orașului Moldova Nouă, Adrian Moiseș, consideră că anul acesta, sumele destinate organizării fastuosului eveniment ar fi mai bine să aibă altă direcție: investițiile în interesul comunității.

„Deși parcul din zona Portului Moldova Veche este un spațiu deschis și am fi putut organiza evenimentul, sigur, în limitele legii, totuși am luat hotărârea de a nu organiza cea de-a 19-a ediție a Ceaunului de Aur, întrucât bugetul alocat pentru acest eveniment poate fi cheltuit cu chibzuință pentru alte necesități sau investiții care au în vizor comunitatea. Deci, anul acesta, prioritate vor avea investiţiile pentru comunitate”, a ţinut să sublinieze preşedintele Uniunii Sârbilor din România – filiala Moldova Veche, Adrian Moiseş.