Alegerile, indiferent de care ar fi ele, locale, parlamentare, prezidențiale, nasc adesea discuții și polemici dintre cele mai haioase și dacă până mai ieri, combatanții erau dușmani politici, atunci când unul dintre combatanți schimbă macazul sau spune lucruri din interiorul partidului pe care îl părăsește, în apărare îi sar tocmai cei din tabăra adversă.
Articolul apărut în publicația Express de Banat și distribuit într-un grup pe rețeaua de socializare Facebook „OFICIAL. Tudorița Nicula a plecat din PSD! Cu toată organizația de femei!”, a dat naștere la discuții interminabile și acuze reciproce din partea combatanților mânuitori de taste in spatele monitorului. Mai exact, din articol și conform declarațiilor făcute de către proaspăta demisionară din PSD Caraș-Severin, Tudorița Nicula, mai toată organizația de femei a PSD ar fi demisionat din partidul penalului Dragnea. Numai că ai săi foști colegi au ținut să precizeze că totul este o fabulație, consilierul local Cristian Valentin Lupșa făcând o mică ironie la adresa Tudoriței Nicola. Acesta a fost momentul scânteii și acuzele reciproce au început să curgă. În apărarea fostului președinte al Organizației de Femei a PSD au sărit imediat adversarii politici ai PSD, mai precis colegi de defunctul USL, liberalii cei fără de păcat. Pe rând, consilierii locali liberali Luci Peia și Hadrian Popescu au sărit cu o tastă în ajutorul nefericitei, de acum, demisionare din PSD Caraș-Severin. „Trăiască miștocăreala, Valentin! TSD-ul va lua notițe cum se face politică, nu?”, a calificat Luci Peia intervenția secretarului PSD Reșița, Lupșa. Numai că tânărul Lupșa i-a servit-o proaspetei consiliere locale dând cu mantă tot în fosta lui colegă. „TSD are o luptă foarte grea. Trebuie să ştergem imaginea de comunişti dată de oameni ca d-na. Nicula. Oameni care vor să se acopere cu alţi oameni ca să pară mai puternici”. Replica Tudoriței Nicula nu s-a lăsat așteptată prea mult de către fanii Facebook, aceasta acuzându-l pe Lupșa că nu este altceva decât „trompeta” fostului viceprimar cu atribuții de primar al Reșiței, Ioan Crina. Lupșa i-a retezat-o scurt aducându-i aminte că de pe urma partidului a avut și beneficii, iar ce nu pare a-și aminti fosta președintă a organizației de femei este faptul că ani de-a rândul a ocupat diverse funcții de director de deconcentrate, unde salariul și beneficiile se învârt în jurul unei sume cu patru zerouri. „Nu suport oamenii care scuipă unde-au mâncat. Să nu spun ce-au mâncat. Dumneavoastră aţi fost membru PSD, aţi făcut ce-aţi făcut. Dacă vreţi altceva, strângeţi mâna, şi la revedere. Faptul că faceţi «furouri» prin presă nu arată decât frustrarea unui om mic, incapabil să înţeleagă unde-i este locul. Aţi lovit în colegi de partid (Duruţ, Benga), oameni care v-au întins o mână de ajutor. De-aia v-aş fi dat afară. Iar discuţiile despre mine sunt doar nişte aiureli marca «să zic şi eu ceva»”, a catalogat Lupșa pe scurt activitatea fostei pesediste Nicula.
Și băiatul lui tata, liberalul sub acoperire Andrei Apostol a sărit în apărarea fostei pesediste, însă Lupșa l-a „faultat” repede, gramatical, atrăgându-i atenția la greșeala gramaticală folosită. Cum discuția nu putea să fie completă, pe finalul comentariilor a intervenit și doamna politicii liberale cărășene, Iustina Turnea, și ea fostă președintă a femeilor liberale, care, probabil, a simțit lipsa suflului pesedist în PNL din perioada de tristă amintire a USL-ului și s-a gândit că intervenția domniei sale o va îndupleca pe Nicula să adere la ideile liberale. Dacă a reușit sau nu să o convingă, rămâne de văzut, iar dacă diferitele expoziții culinare sau campaniile de donare a sângelui se vor desfășura sub sigla PNL, atunci liberala Turnea își va mai trece o victorie de consolare-n palmares.
Dincolo de acest spectacol grotesc și ieftin, întrebarea care ne rămâne este aceeași pe care și-o punea și nenea Iancu: „Eu cu cine votez?” Pentru că, sincer, dincolo de aceste contre neproductive, ne e greu să credem că astfel de persoane pot face ceva și pentru omul de rând, iar tot spectacolul acesta este unul de fațadă până după alegeri, atunci când iureșul postărilor cu „realizările mărețe” vor înceta și cei care vor fi aleși își vor vedea liniștiți de treabă, până, cel mai probabil, la alegerile următoare.