Govândariul e pregătit să se transforme spectaculos! Reșițenii scot bani puțini din buzunar, în rate pe cinci ani!

Primarul Nelu Popa a anunțat că a depus documentația la ADR Vest pentru finanțarea europeană a reabilitării termice a mai multor blocuri de pe Bulevardul Republicii din municipiu! Urmează în câteva zile depunerea proiectelor pentru zona centrală și Strada Horia.

Programul de reabilitare termică a blocurilor de locuințe prin atragerea fondurilor europene este una dintre principalele priorități ale administrației Popa. Prin implementarea cestui proiect cresc în primul rând performanțele energetice ale blocurilor, se reduc facturile la energie, se îmbunătățesc condițiile de viață precum și aspectul estetic al orașului va fi cu totul altul. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care edilul-șef insistă atât de mult pe lângă asociațiile de locatari.

În şedința de Consiliu Local din luna octombrie au fost introduse pe ordinea de zi spre aprobare șapte proiecte de hotărâre privind avizarea lucrărilor de reabilitare termică a mai multor blocuri. E vorba despre blocurile 27, 3, 28, 20 și 25, de pe Bulevardul Republicii. „Sunt pregătite pentru ADR 20 de scări de bloc și alte 15 urmează să fie depuse până în 15 noiembrie. În etapa a doua urmează blocurile de pe  Bulevardul Republicii, din zona centrală și de pe Strada Horia”, a precizat Nelu Popa.

leader board 728 x 90 px

Consilierul local PSD Gabriel Dinu a ridicat problema prețului. De fapt, destui reșițeni au ezitat să acceseze acest proiect, speriindu-se de sumele pe care ar fi urmat să le achite. Total nejustificat! „Cota parte, de 25 la sută, înseamnă peste 1.000 de euro! Acum jumătate de an, în regie proprie, anveloparea în medie ajungea la 4.500 de lei, acum numai cota parte, adică 25 la sută, ajunge la peste 1.000 de euro!”, a subliniat Dinu.

Primarul Reșiței a explicat cum stau lucrurile de fapt, că se poate ajunge la 1.000 de euro de apartament, dar că în această sumă intră o mulțime de alte lucrări, nu numai anveloparea termică a blocurilor. „Proiectele noastre au în vedere refacerea acoperișului, anveloparea, schimbarea tuturor geamurilor care nu sunt din termopan, liftul, casa liftului, intrarea în bloc și refacerea scării de jos până la ultimul etaj, dar și igienizarea și izolarea subsolului. În plus, vorbim de prețuri maximale, care în urma licitațiilor se vor duce în jos cu 20-25 la sută. Mai mult, oamenii își vor plăti cota lor în cinci ani”, a detaliat primarul.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 17 luni.