OFICIAL. Tudorița Nicula a plecat din PSD! Cu toată organizația de femei!

Tudoriţa Nicula, cea care a condus Organizaţia de Femei a PSD Caraş-Severin timp de 12 ani, a anunţat în această seară, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, că a renunţat la toate funcţiile pe care le deţine în partid şi că se retrage din viaţa politică, fiind nemulţumită că nu i s-a permis să candideze în alegerile parlamentare!

„Am ajuns la acest moment al vieţii mele, când m-am hotărât să fac o schimbare, după 16 ani petrecuţi în PSD. Am luat decizia de a renunţa la activitatea politică. Preşedintele PSD Caraş-Severin a spus că nu aveam cum să candidez pentru Parlamentul României, pentru că sunt incompatibilă. Da, recunosc că sunt incompatibilă, dar cu anumite persoane din PSD. Eu am venit în partid cu sufletul, însă acum nu mă mai ţin în PSD prea multe lucruri. La început, criteriile după care erau promovate femeile, şi nu numai ele, erau cu totul altele. Munca în partid conta cel mai mult, cinstea şi onestitatea, la fel. Acum, nu se mai ţine cont de aceste criterii. O astfel de luptă, pentru aceste principii, am dus-o de la alegerile locale până în prezent”, a afirmat Tudoriţa Nicula.

Aceasta a mai spus că a constituit Asociaţia Caritabilă „Din suflet, pentru suflet”, unde va continua împreună cu un grup de colege activităţile sociale şi culturale desfăşurate în cadrul organizaţiei de femei social-democrate, după ce acestea au demisionat în bloc din PSD. Aici vor continua toată activitatea caritabilă desfăşurată până acum sub umbrela social-democraţilor, dar fără vreo implicare politică, ci pur socială.

Tudoriţa Nicula a intrat în PSD în anul 2000. Între 2002 şi 2004 a fost preşedintele femeilor social-democrate din Reşiţa, iar din 2004 până în prezent a condus organizaţia de femei a PSD Caraş-Severin.