SCANDALOS. Pedofilul reșițean care a nenorocit fetițe de 13 și 14 ani a fost eliberat din pușcărie pe motive incredibile! A doua oară!

Daniel Ungur, „monstrul” de 180 de kilograme care a făcut o mulțime de victime în școlile generale și liceele din Reșița, abuzându-le sexual prin intimidare și violență, a fost iertat de ani întregi de pușcărie! Sentința incredibilă a fost dată de Tribunalul Timiș!

A ademenit în apartamentul său infect de pe Bulevardul Republicii din Reșița fetițe care renunțaseră de puțin timp la păpuși. Le-a terorizat, le-a amenințat și le-a supus la perversiuni sexuale. Le-a nenorocit pentru tot restul vieții! S-au întâmplat toate astea din cauza unei justiții scandaloase. E greu de caracterizat altfel soluția găsită de niște magistrați pentru un individ ca Daniel Ungur, Dan Grasu cum e cunoscut în Reșița, care a supus la perversiuni sexuale două fete de 14, respectiv 13 ani, iar pe o alta, de 16 ani, a răpit-o din Cofetăria Unicat, a violat-o şi sechestrat-o timp de două zile, fata încercând să sară pe geam ca să scape din mâinile „monstrului”. Instanța l-a caracterizat după doar câțiva ani de pușcărie ca fiind băiat bun, n-a mai văzut în el niciun pericol și l-a pus în libertate. Cu 593 de zile mai devreme decât pedeapsa primită! Bestia nu-și potolise însă poftele sexuale bolnave. A lovit din nou, de data aceasta numărul victimelor fiind mult mai mare. Pedofilul recidivist a primit de această dată șapte ani de închisoare. O pedeapsă exagerat de mică în opinia opiniei publice, numai că Daniel Ungur nici măcar pe aceasta nu a executat-o!

Pedofilul a cerut Judecătoriei Timișoara liberarea condiționată. I-a fost respinsă, procurorul arătând că e vorba despre un recidivist, de fapte deosebit de grave, de un individ care nu are ce căuta într-o societate normală, că nu a înțeles nimic din perioada petrecută în spatele gratiilor și de clemența ce i-a fost arătată în primul dosar. Ungur a contestat însă decizia Judecătoriei Timișoara și a ajuns în fața magistraților Tribunalului Timiș, care, uluitor, a constatat că „hotărârea atacată este netemeinică sub aspectul respingerii pe fond a cererii”.

leader board 728 x 90 px

Ungur s-a plâns că se află într-o situație medicală precară, că are trei tipuri de afecțiuni cronice, că are o mamă de 87 de ani ce necesită însoțitor și că nu e normal să mai fie ținut în detenție. Tribunalul Timiș a reținut că un condamnat „poate fi liberat condiționat dacă a executat fracția de pedeapsă prevăzută de lege, este stăruitor în muncă, disciplinat și dă dovezi temeinice de îndreptare, ținându-se seama și de antecedentele sale penale”. Cele 1.704 zile de pușcărie executate de pedofilul recidivist, a considerat instanța, înseamnă realizarea fracției prevăzute de lege și, ca atare, îndeplinirea primei condiții a liberării condiționate. Din caracterizarea depusă la dosar, instanța a reținut că pedofilul s-ar fi îndreptat, că a participat la programe și activități de reintegrare socială, că a prestat servicii într-un interval de opt luni, dar în același timp și că a avut o conduită oscilantă și că s-a adaptat formal la mediul carceral. Ei bine, cam acestea sunt motivele care au condus Tribunalul Timiș la o decizie care a scandalizat opinia publică și a generat panică printre părinții puștoaicelor din Reșița, mai ales printre unele dintre victimele pedofilului. Tribunalul a apreciat că în momentul de față Daniel Ungur îndeplinește condițiile cumulative pentru a putea beneficia e liberare condiționată.

Dacă s-a îndreptat cu adevărat acest „monstru” sau a făcut-o doar pentru că nu a avut de ales, deoarece în celulă cu el nu a avut fetițe de 13 sau 14 ani, rămâne de văzut. Și asta pentru că Daniel Ungur, pedofilul recidivist, e liber deja de o lună!