De ce nu are cătușe pe mâini tânărul care l-a băgat în pământ pe „Bordură”?!

Este strigătul de revoltă a peste o sută de reșițeni care, ieri, au protestat pe străzile Reșiței și au aplaudat ironic o decizie a procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, pe care o consideră total nedreaptă, dar și întrebarea la care a căutat răspuns avocatul Cosmin Bolosin.

A reprezentat în instanță o mulțime de inculpați sau de părți vătămate din astfel de conflicte violente, acum a fost cel de zilele trecute, când un reșițean de 32 de ani, poreclit „Bordură”, și-a pierdut viața. Aproape fără excepție, spune avocatul Bolosin, procurorii au formulat către instanțe cereri de arestare preventivă. De ce atunci cel care a provocat decesul lui „Bordură” nu e astăzi în arest?! „Din punctul meu de vedere, în astfel de situații, având în vedere încadrarea faptei, pericolul social concret al faptei, precum și persoana inculpatului, se merge cu propunere de arestare preventivă, urmând ca instanța să hotărască dacă se impune sau nu  cea mai severă măsură preventivă. Sigur că aici se poate reține și o circumstanță atenuantă a scuzei provocării sau chiar legitima apărare. Eu nu cunosc dosarul, astfel că nu pot spune dacă s-a reținut așa ceva, dar, de obicei, în astfel de cauze, Parchetul merge cu propunere de arestare preventivă la judecătorul de drepturi și libertăți. Vorbim de o infracțiune unde pericolul social este unul major. Vorbim totodată de o infracțiune care s-a săvârșit într-un loc public”, a explicat avocatul.

Bolosin a mai spus pentru expressdebanat.ro că a întâlnit în cariera sa și situații în care nu s-a cerut arestarea preventivă, dar doar în situația în care exista legitima apărare sau scuza provocării. În acele cazuri se cerea de obicei măsura preventivă a arestului la domiciliu a inculpatului. „Se iau astfel de măsuri inclusiv pentru ca opinia publică să nu fie oripilată prin faptul că inculpatul pentru astfel de infracțiuni cu violență este lăsat în libertate. Trebuie precizat și faptul că procurorul de caz poate cere luarea unei măsuri preventive și ulterior, după ce se face probatoriul în dosar”, a mai arătat avocatul Cosmin Bolosin.

gif card de energie dacus 1000x100

Pentru lovituri cauzatoare de moarte, infracțiune reținută în sarcina agresorului lui „Bordură”, un tânăr de 19 ani, instanța poate aplica o pedeapsă între 6-12 ani de închisoare. E aproape exclusă varianta unei pedepse cu suspendare!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/