Prefectul Gâfu și ministrul Tătaru, judecați de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării! Au schimbat pe criterii politice, nu pe competențe!

Alina Stancovici, managerul suspendat din funcție al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, a depus plângere împotriva prefectului județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, și împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, deoarece ar fi fost discriminată din cauza convingerilor personale. Mai exact, pentru că nu e membru PNL!

Alina Stancovici și a preluat mandatul de manager al spitalului din Reșița în ziua de 16 martie, exact ziua în care, la nivel național, a fost decretată Starea de Urgență. La scurt, timp mai precis în 10 aprilie, a fost suspendată din funcție. Pe toată perioada Stării de Urgență. Suspendată printr-un Ordin emis de către Ministerul Sănătății. Fără nicio notificare prealabilă și fără nici o justificare! În 15 mai, Starea de Urgență a fost ridicată, iar Alina Stancovici s-a prezentat la Spitalul Județean pentru a-și relua atribuțiile, conform contractului de management. Numai că, în aceeași zi, seara, după ora 20:00, a apărut un alt Ordin al ministrului Tătaru prin care s-a dispus din nou suspendarea Alinei Stancovici din funcția de manager. De data asta, pe perioada Stării de Alertă. Din nou, fără nicio notificare prealabilă și fără nicio justificare! 

Alina Stancovici spune că a fost discriminată pentru simplul fapt că este apolitică, neaparținând de niciun partid. Schimbarea sa pe criterii politice este evidentă, arată avocatul său, Mircea Boboșa, prin faptul că, deși a ocupat funcția de manager în urma unui concurs, precum și datorită studiilor sale, totuși, a fost numit ca manager Waldemar Murgu. În plângerea înaintată Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Alina Stancovici arată că experiența profesională și cunoștințele sale sunt evident superioare celor pe care le are Waldemar Murgu, dar cu toate acestea a fost suspendată fără nicio justificare. Se motivează totodată că Murgu a absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității Vasile Goldiș Arad, dar nu este menționată nicio specializare în management, iar vechimea în domeniu nu este îndestulătoare. Mai mult, experiența lui Murgu ar fi în vânzări, nicidecum în management! În schimb, Alina Stancovici a absolvit două licențe în profil administrativ și economic, precum și un masterat și doctorat în management.

leader board 728 x 90 px

Astfel, calificarea Alinei Stancovici pentru funcția de manager, prin comparație cu cea a lui Murgu, este superioară. Singura explicație pentru schimbarea Alinei Stancovici cu Waldemar Murgu ar fi apartenența politică a acestuia din urmă. Alina Stancovici are toate motivele să susțină că a fost discriminată atât timp cât,în Ordinele prin care a fost suspendată din funcție, nu i se impută absolut nimic, nu i se reproșează nimic din punct de vedere managerial pentru scurta perioada în care a condus spitalul din Reșița. De ce și prefectul Gâfu?! Pentru că Ordinele ministrului Tătaru ar avea la bază inclusiv rapoartele reprezentantului Guvernului în Caraș-Severin.