„Verificarea temperaturii la intrarea în magazin fără acceptul meu e absolut ilegală”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Verificarea temperaturii la intrarea în unele marketuri stârnește o serie de controverse. Dacă o parte dintre cetățeni reclamă faptul că această sarcină ar trebui să intre în competența personalului de specialitate, nicidecum în sarcina agenților de pază sau a jandarmilor, cealaltă tabără consideră întreaga procedură ca fiind ilegală. Este și cazul vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici.

„Aceste măsuri nu pot fi inventate, luate peste noapte. Ele nu sunt prevăzute niciunde. Atât timp cât eu sunt verificat, la intrarea în magazin, fără acceptul meu și îmi este condiționată intrarea în market din punctul meu de vedere e absolut ilegal. De ce? Pentru că, dacă nu sunt verificat, nu îmi este permis accesul în magazin, iar asta mi se pare o prostie.”, a explicat Ionuț Popovici.

Deși consideră verificarea temperaturii la intrarea în marketuri o ilegalitate, totuși, când vine vorba de aruncarea la gunoi a măștilor de protecție, odată cu relaxarea măsurilor, în special nepurtarea acestora în spațiile închise, deși masca continuă să reprezinte o măsură obligatorie și necesară pentru prevenirea și răspândirea COVID-19, Popovici privește cu totul altfel situația. Ba mai mult, completează politicianul, ignorarea acestei măsuri ar trebui sancționată:

„Purtarea măștii ține de modul în care fiecare își asumă anumite riscuri. Nu e prevăzut niciunde faptul că nu mai trebuie să purtăm mască. Ea trebuie purtată mai ales în spațiile închise, în instituțiile publice. Mi se pare absolut firesc. Faptul că cineva intră și nu poartă mască, o minimă condiție de protecție, nu mi se pare în regulă și cred că ar trebui sancționate astfel de cazuri pentru că, dacă luăm în calcul perioada de incubație a acestui virus, e posibil să vedem rezultatul încălcării normelor stabilite în următoarea perioadă”.

Sursa foto: digi24.ro; ziare.com.