Bate vântul schimbării și la Casa de Asigurări de Sănătate?

PNL a găsit soluția de a-i trimite la plimbare pe actualii șefi ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate printr-un truc simplu, dar eficient. Prin Hotărâre de Guvern, s-a schimbat titulatura șefilor din teritoriu, din președinte director-general în director general.

În același timp, prin Ordinul 541 al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, s-a aprobat „Metodologia privind organizarea concursului sau numirea prin delegare pentru ocuparea postului de director general al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și a posturilor de directori generali ai caselor de asigurări de sănătate, în vederea realizării indicatorilor de referință asociați standardelor de performanță pentru îndeplinirea obligațiilor asumate, încheierea contractelor de management și evaluarea activității acestora, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”.

Acesta a fost un prim pas prin care Guvernul Orban scapă de vechea gardă și o înlocuiește cu membri de partid loiali. Urmează organizarea concursului, la o dată ce va fi stabilită ulterior, dar până atunci nu este exclus ca mulți dintre cei care au condus instituția în teritoriu să fie dați la o parte definitiv din sistem.

Pe la conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin s-au perindat doi șefi în ultima jumătate de an: Gheorghe Stoichescu și Mirela Zeman, interimar încă pe funcție. Cu siguranță că anul acesta CJAS va avea un nou director general, bineînțeles, un om loial președintelui Organizației Județene a PNL, Marcel Vela.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/