Expoziție online de fotografie, pentru cunoașterea istoriei și a oamenilor care au prețuit Reșița și împrejurimile

O expoziție online, cum o impun vremurile pe timp de pandemie, s-a deschis ieri pe pagina de Facebook a Muzeului Cineastului Amator pentru toți cei care doresc să cunoască Reșița și împrejurimile așa cum erau ele odată.

Expoziția poartă titlul „Negativ/Pozitiv” și marchează 2 ani de activitate în domeniul transferului digital de filme fotografice realizate de fotografii Reșiței. „Astfel, începând cu data de 23 mai, vom posta zilnic din arhiva de materiale scanate la Muzeul Cineastului Amator”, spun organizatorii.

Începând de sâmbătă, 23 mai, timp de o săptămână, publicul este invitat în mediul online, pe pagina de Facebook a Muzeului Cineastului Amator, https://www.facebook.com/muzeulcineastuluiamator/, pentru o expoziție de fotografii din arhiva muzeului. Selecția realizată de Andrei Bălbărău se concentrează pe materialele scanate în perioada ultimilor doi ani, avându-i ca autori pe Hermann Heel, Ioan Mato, Francisc Csonka, Ruzicska Oswald, Aurel Săndulescu, Bodea Gavril. Țelul expoziției este acela de a face cât mai cunoscute istoria și oamenii acestor locuri, prin promovarea lor în online.

Foto: Hermann Heel – fotograful U.D.R