Dans și teatru cu realitate augmentată, la Timișoara

czarmau
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

„Patrimoniul sub reflectoare” aduce în fața publicului din Timișoara un spectacol de dans și teatru, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată, la Cazarma U.

„Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate” este un spectacol de dans și teatru care aduce în prim-plan unele dintre poveștile captivante ale orașului Timișoara și ale cartierului Giroc, care se desfășoară într-un dans al evoluției, învăluit în amintiri ale evoluției tinerilor care au realizat Revoluția din ’89.

„Spectacolul este parte a Spotlight Heritage Timișoara, parte a programului cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și invită publicul să facă un salt înapoi în timp, printr-o odă adusă tinerilor și studenților care au făcut saltul către libertate, povestea lor fiind spusă utilizând tehnologii digitale inovatoare, precum proiecțiile 3D de tehnologie mixtă și a elementelor de realitate augmentată, realizate de studenți și profesori ai Universității Politehnica Timișoara”, transmit organizatorii.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Evenimentul este realizat de Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Magnum Dance Sport Team, Fundația Triade, împreună cu Muzeul Național al Banatului și va avea loc pe data de 23 iulie 2023, la Cazarma U, începând cu ora 22:00. Interpretarea artistică se bazează pe muzica compusă de Dan Simion, coregrafia și regia lui Diana și Raul Avram, dramaturgia lui Mariana Boșneac, dezvăluite și prin versurile lui Robert Șerban, o simfonie de cuvinte, muzică și mișcare ce evocă esența locurilor și a oamenilor din orașul de pe Bega.

Intrarea la eveniment este liberă.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/