Daniel Oprița: „Dacă e serios, Bogdan Szijj poate ajunge un mare fotbalist“

Forțat de împrejurări, pe de o parte, și încurajat de ceea ce a văzut în meciurile amicale, pe de altă parte, antrenorul Daniel Oprița i-a dat credit juniorului de nici 17 ani Bogdan Szijj. Integralist în meciul câștigat de Metalul Reșița cu 1-0 în fața celor de la FC Bihor, fiul fostului atacant Ioșka Szijj a lăsat o bună impresie în primul meci oficial susținut de rossoneri în 2015.

Tocmai de aceea, principalul Metalului a optat pentru același Bogdan Szijj și pentru meciul din acest weekend, de sâmbătă, 7 martie, de la ora 11, în deplasare la Olimpia Satu Mare. „La ora asta încă nu știu dacă vor putea juca Anițoiu și Bălan, deși despre acesta mi s-a spus că e rezolvat 99 la sută, dar mai rămâne acel 1 la sută, așa că i-am convocat pe aceiași doi juniori de la meciul cu Oradea (Bogdan Szijj și Cristian Vlaicu – n.r.)“, spune Daniel Oprița. „Szijj era deja în lot și va fi de acum înainte cu echipa mare, îl consider un jucător de perspectivă. A arătat destul de bine la primul său meci, la 16 ani. Sunt convins că, în timp, o să prindă încredere și o să aibă evoluții și mai bune. Iar dacă o să fie serios, o să ajungă un mare fotbalist“.

Daniel Oprița are mici probleme în alcătuirea formulei de start. Dacă transferul lui Alexandru Dandea a fost finalizat în această săptămână, încă nu e clară situația unui alt nou-venit, Bălan. Florin Anițoiu, titular cu FC Bihor, este răcit și se recuperează la Timișoara, urmând să fie luat „din mers“ mâine în drumul rossonerilor spre Satu Mare. Oprița avertizează asupra întâlnirii de sâmbătă, cu „Oli“: „Va fi o deplasare dificilă, Olimpia are jucători cu experiență, cu tehnică bună și cu agresivitate în joc și joacă pe terenul propriu. Noi suntem pe 2 și toate echipele se mobilizează altfel cu fruntașele seriei. Noi am avut probleme și în tur cu ei, am câștigat doar cu 1-0 în Valea Domanului. Dar mergem la Satu Mare cu gândul la victorie și sper să ne întoarcem cu trei puncte de acolo“.

Partida Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița va fi sâmbătă, 7 martie, de la ora 11. De la aceeași oră, președintele AJF Caraș-Severin, Viorel Lolea, e observator la meciul liderului ACS Poli Timișoara pe terenul penultimei clasate, FC Bihor Oradea.

Comments

  1. suporter Resita says:

    jucati pe viata si pe moarte . nu aveti ce pierde . obiectivul accederii in play off este atins in totalitate. acum sunteti in masura sa profitati de aceasta conjunctura favorabila. fara presiune asupra voastra jucati dezinvolt , modern, agresiv in sensul bun al cuvantului si hotarati sa dati marea lovitura. slefuiti-va relatiile de joc si fiti mai curajosi si mai siguri pe voi.bafta multa va dorim !!!!!!!!!!!!!