„Dacă nu relaționăm fizic, nici nu transmitem emoție elevilor”, este de părere candidatul PMP la Primăria Reșița

Lucian Sorin Voina este candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria Reșița. Profesor de muzică la Liceul de Arte „Sabin Păuța”, Voina nu este un necunoscut în politică și administrație. Trei ani din mandatul 2012-2016 a fost viceprimar la Reșiței.

În opinia sa, pandemia ne-a dat peste cap viața pe toate planurile, profesorii au avut parte de un început de an școlar atipic, la care nimeni dintre noi nu s-ar fi gândit în urmă cu un an. În privința performanței școlare, profesorul Voina spune că actul de învățământ va avea de suferit mult în perioada ce urmează.

„Dar dacă până acum s-a vorbit de performanță școlară, cred că de acum înainte putem vorbi de performanță în sensul în care nimeni nu trebuie să rămână în urmă, pentru că sunt încă multe carențe vizavi de acest aspect care nu ar trebui să mai fie o problemă în vremurile noastre, accesul la educație. Această pandemie poate să lase pe unii elevi în urmă vizavi de dotarea cu gadgeturi și acces la internet. Învățământul acesta online, pe care eu nu pot să spun că îl resping, dar cred că nu este o soluție viabilă pentru un învățământ de calitate. Și de ce vă spun asta? Cel puțin din perspectiva faptului că sunt profesor la un liceu vocațional unde, dacă nu relaționăm fizic, nici nu transmitem emoție elevilor.”, este de părere Voina.

Candidatul PMP merge mai departe și spune că peste ani se vor vedea consecințele vremurilor pe care le trăim, că va fi vizibil pasul înapoi pe care suntem nevoiți să-l facem în împrejurările date.

„Dacă tot vorbim de performanța în școală, cred că o performanță va fi și să duci un elev de la nota 4 la nota 5 sau chiar să îl aduci la școală. O să ajungem în vremurile, în care zic eu, în contextul acestei pandemii, acest gol, acest vid de lipsă a elevilor prin cursurile astea online o sa se simtă peste câțiva ani foarte, foarte accentuat în societatea noastră. Cred că nu mă înșel când fac aceste afirmații, pentru că elevii au fost scoși dintr-un stil de învățare, au avut parte în fiecare an niște competiții școlare în care erau angrenați și aveau un ritm a lor de muncă. Iar aceste scoateri din ritm, cred că nu poate să aducă decât minusuri pe viitor în tot sistemul educațional. Sper să mă înșel și sper ca istețimea tinerilor din ziua de azi și accesul la informație pe care îl au atât de mare să îi facă să nu piardă ritmul”.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/