Curtea de Apel Timișoara raportează o activitate excelentă în anul 2019. Ce spun cifrele

Curtea de Apel Timișoara, instanța de care se subordonează toate judecătoriile din Banat, apreciază că a avut un an cu o activitate eficientă în anul 2019. În total, anul trecut, în Palatul Dicasterial din Capitala Banatului au fost în lucru peste 11.000 de dosare, iar cifrele raportate la eficiența soluționării spețelor, precum și a situației financiare, sunt bune.

În ultimul an, dacă ne raportăm la Curtea de Apel și cele trei tribunale din subordine, din Timiș, Caraș-Severin și Arad, activitatea a crescut la două instanțe, și a scăzut la altele. ”Comparativ cu anul 2018, activitatea la Curtea de Apel Timișoara și tribunalul Arad a crescut, iar la tribunalul Timiș și Tribunalul Caraș-Severin a scăzut”, a declarat președinta CA Timișoara, Erica Nistor. Curtea de apel a avut în lucru 11.654 de dosare, Tribunalul Timiș, 21.865 de dosare, Tribunalul Arad, 8.914 dosare, iar Tribunalul Caraș-Severin, 7.687 de dosare. Indicatorii de eficiență a rezolvării spețelor sunt foarte buni pentru anul recent încheiat.

Dosare rezolvate la timp și eficiență

Operativitatea instanței, în ciuda unei fluctuații de personal, a fost bună. ”În perioada anului 2019 Curtea de Apel Timişoara a înregistrat un număr de 9320 dosare nou intrate şi un număr de 9281 dosare soluţionate, rezultând o valoare a operativităţii de 99,6%, pe instanţă”, se arată în raportul anual al CA Timișoara. În medie, un judecător de la Curtea de Apel are 426 de dosare repartizate anual.

De asemenea, puține dosare au trecut de pe un an pe altul. ”La finele anului 2019, din totalul de 2373 dosare aflate în stoc, un număr de 74 dosare sunt mai vechi de 1 an, reprezentând 3,1% . În consecinţă, Curtea de Apel Timişoara s-a încadrat în gradul «Foarte eficient»”, se arată în același document. Din 1167 de dosare soluționate, doar 226 au avut hotărâri redactate peste termen.

gif card de energie dacus 1000x100

Mai mulți bani la Curtea de Apel

Vicepreședintele CA Timișoara, Marian Bratiș,a  subliniat că și financiar, instituția se gospodărește foarte bine. Iată situația din raport: ”În anul 2019, Curtea de Apel Timişoara, în calitate de ordonator secundar, a primit deschideri de credite de la ordonatorul principal de credite – Ministerul Justiţiei în valoare totală de 183.974.767 lei, credite ce reprezintă in proporţie cu 11,7% mai mult faţă de deschiderile efectuate în anul 2018 în sumă de 164.841.317 lei, iar cu 21,1 % mai mult faţă de anul 2017 cu o deschidere în sumă de 151.993.000 lei”.

În 2019, Curtea de Apel s-a ”trezit” cu cheltuieli suplimentare, dar a făcut față. Este vorba despre încheierea contractelor de achiziţie a serviciilor speciale poştale, precum și administrarea Palatului Dicasterial, unde mai funcționează, pe lângă CA, Tribunalul Timiș și Judecătoria Timișoara, alte două instituții, Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi Direcţia Naţională de Probaţiune. Situația a fost gestionată fără probleme majore.

Curtea de Apel Timișoara are, pe lângă cele trei tribunale din subordine, și 14 judecătorii, dintre care nouă se află în Banat: Judecătoria Timişoara, Judecătoria Lugoj, Judecătoria Deta, Judecătoria Sânnicolaul Mare, Judecătoria Făget, Judecătoria Reşiţa, Judecătoria Caransebeş, Judecătoria Oraviţa și Judecătoria Moldova Nouă.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/