Cum va arăta Reșița în 2013!

Administrația locală are în plan continuarea proiectelor începute în anii trecuți. Mai mult decât atât, pentru că suma încasată la buget nu este foarte mare, autoritățile locale caută surse de finanțare externe, care să îi mulțumească pe reșițeni și prin care să le transforme orașul într-unul european.

Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia și-a prezentat prioritățile pentru acest an. Edilul-șef a explicat faptul că, deși s-au asfaltat multe dintre străzile orașului, mai are mult de lucru pentru reșițeni. „La capitolul investiții, trebuie continuat proiectul de asfaltare a drumurilor, aleilor și a pistelor pentru biciclete. Cel mai târziu la vară, eu zic că se va putea circula civilizat inclusiv pe tronsonul centru-Minda, la care vor începe lucrările imediat ce vremea o va permite”, a declarat astăzi edilul-șef.

Tot până în vara acestui an, reprezentanții executivului preconizează că vor fi gata și lucrările de la Grădina Zoologică, de la ANL-urile de pe Calea Caransebeșului, dar vor fi amenajate și mai multe locuri de joacă. „Trei locuri noi de joacă sunt în atenția noastră, ca să le amenajăm. Vom amplasa inclusiv fântâni arteziene. În plus, sunt în lucru studiile de fezabilitate pentru blocurile din Mociur, pe care încercăm să le reabilităm. Zona arată foarte rău în prezent, astfel că dorim să o schimbăm la față”, a adăugat edilul-șef.

Bani din surse externe
Cu aceeași ocazie, primarul orașului a readus în atenția publică problemele generate de faptul că Reșița nu a fost declarată zonă metropolitană. „Lucrăm acum și încă încercăm să mai declarăm orașul zonă metropolitană, pentru că asta înseamnă bani mai mulți pentru investiții și pentru reșițeni, implicit. Data trecută, din cauza a trei persoane, am pierdut 30 de milioane de euro. Vedeți și dumneavoastră cât s-a putut face în oraș cu opt milioane. Dintre cele patru reședințe din vest, numai Reșița nu s-a încadrat la nicio categorie. Încercăm să găsim o axă pe care să ne încadrăm și să aducem bani orașului”, a subliniat Mihai Stepanescu.

 

 

Comments

  1. cristina says:

    Şi locurile de joacă existente ar trebui reabilitate. Cele de la “Nera”şi CCD sunt groaznice, un adevărat pericol pentru copii!

  2. Felicia Patrascu says:

    care sunt acele trei persoane domnule primar?ce-i asa de secret?dati-ne nume,sa stim si noi pentru ce v-am votat,nu tot aruncati vina de la unul la altul.si sa ne ierte Dumnezeu,e circ in consiliul municipal,de ce oare?cine-s acei circari?cam multe intrebari incomode,care sigur nu vor avea vreodata raspuns,nu pentru ca nu vreti sa raspundeti la ele,ci datorita faptului ca oamenii dumneavoastra jurnalistii,is interesati doar de cate like primesc pentru fiecare articol,nimic altceva din pacate

  3. Dorin says:

    Uite-te puţin în urmă. Aminteşte-ţi cine era preşedinte de CJ în 2007, cine era primar tot atunci şi o să-ţi dai seama cam cine ar fi trebuit să se zbată pentru nişte bani şi proiecte de la Uniunea Europeană în care eram proaspăt intraţi… O să vă daţi seama că cei de atunci erau toţi într-o haită de puturoşi…