Primarul Velescu recunoaşte şi nu prea

La Judecătoria Caransebeş s-a consumat joi încă un termen în procesul în care edilul-şef din Luncaviţa, fostul viceprimar, Isae Babeu, omul de afaceri Nicolae Panacea şi expertul tehnic Mircea Caştă sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni legate de unele lucrări.

Ion Velescu a câştigat în vara anului trecut încă un mandat de edil-şef al comunei Luncaviţa, în ciuda faptului că procurorii l-au trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă gravă. Primarului şi fostului viceprimar li se reproşează că au încredinţat mai multe lucrări de construcţie, reabilitare, amenajare, întreţinere şi reparaţii la Căminul Cultural şi Dispensarul Medical Verendin, Şcoala şi cabinetul medical Luncaviţa societăţii SC Marocan SRL Caransebeş, administrată de Nicolae Pancea, dar că lucrările au fost efectuate în realitate de oameni din comună. În plus, cei doi ar fi decontat facturi pentru lucrări fictive. Velescu a încercat să-şi dovedească nevinovăţia printr-un raport de expertiză tehnică imobiliară, numai că Mircea Caştă a recunoscut într-un final că a făcut expertiza fără a se deplasa la faţa locului. În consecinţă, a fost acuzat de mărturie mincinoasă.

Alte expertize

La termenul de judecată de ieri, Velescu a cerut instanţei să dispună efectuarea altor două expertize. “Au fost audiaţi până acum martorii propuşi prin rechizitoriu şi am propus şi noi un martor în apărare care să arate că lucrările au fost făcute de muncitori calificaţi, plătiţi de firma respectivă. Am solicitat şi efectuarea unei expertize contabile care să arate dacă există un prejudiciu cauzat Primăriei Luncaviţa. Totodată e nevoie de o expertiză tehnică prin care dorim să dovedim că lucrările sunt făcute conform contractului”, a explicat avocatul primarului, Cosmin Bolosin.