Cum îi sfidează băncile pe reșițeni

Deși este responsabilitatea tuturor cetățenilor din oraș să curețe zăpada de pe trotuarele din fața caselor, blocurilor sau instituțiilor, cei care încalcă regula nu sunt oamenii de rând, ci societățile comerciale.

În sezonul rece reșițenii sunt obligați prin hotărârea Consiliului Local să curețe zonele aferente caselor sau imobilelor unde își desfășoară activitatea. Fie că vorbim de societăți comerciale, fie de case sau blocuri.

Probabil din cauza amenzilor primite în anii anteriori, cetățenii municipiului de pe Bârzava au primit o lecție pe care au și învățat-o. Nu la fel stă problema în cazul societăților comerciale. Amendată în această iarnă a fost o instituție bancară din oraș.

„Surprinzător pentru acest an, în urma verificărilor am constatat că cetățenii au înțeles că trebuie să își respecte obligațiile. Totuși am constatat că o societate comercială a fost sancționată contravențional cu o amendă pentru că nu și-a curățat zăpada căzută și astfel pietonii nu au putut circula așa cum este normal”, a declarat Alexandru Ciati, director executiv Poliția Locală Reșița.

Pe perioada iernii, cetățenii municipiului Reșița sunt obligați să curețe trotuarele de zăpadă și mai ales să îndepărteze țurțurii de pe case sau blocuri. „Pentru că suntem în sezonul de iarnă doresc să le reamintesc cetățenilor municipiului Reșița, fie că sunt constituiți în asociațiile de proprietari, fie că nu, dar și societăților comerciale și instituțiilor publice, că au obligația să respecte prevederile Hotărârii de Consiliul Local în ceea ce privește curățarea de căi pietonale de zăpada căzută sau gheața formată. Reamintesc că au și obligația de a-și curăța streașina imobilelor , țurțurii care pot prezenta pericol prin căderea lor. Riscă amenda stabilită prin Hotărârea Consiliului Local , ce ajunge între 300 și 700 de lei”, a precizat directorul executiv al Poliției Locale din Reșița, Alexandru Ciati.