Stepanescu îi pune la punct pe vandalii Reșiței

explo 1000x200

Săptămâna trecută a găsit parcul Tricolorului din Reșița chelit de mai bine de jumătate din pomii plantați de administrația locală. Cu toate eforturile oficialilor reșițeni de a întâmpina primăvara cu parcurile pline de verdeață, roadele muncii lor au fost spulberate repede de vandalismul unei femei din Ezeriș.

Un număr de 17 puieți de cireș japonez au fost rupți cu brutalitate de la jumătate, fără niciun motiv posibil de înțeles nici de reprezentanții primăriei, nici de cetățenii revoltați în fața cioturilor rămase pe marginea aleilor. Vandalul care și-a făcut de cap călcând în picioare munca reșițenilor este o femeie de loc din Ezeriș, aceasta fiind cunoscută cu antecedente în ceea ce privește atacul pomilor reșițeni, după ce a mai vandalizat și zonele cu puieți de pe Bulevardul Muncii și Progresului.

Autoritățile locale au rămas fără cuvinte în fața faptei inexplicabile și au decis să impună măsuri drastice pentru cei care își bat joc de oraș și automat de cetățeni. Astfel, după ce „femeia vandal” a fost amendată de Poliția Locală cu 1.500 de lei, aceasteia i-a fost imputată de trei ori valoarea lucrărilor, un prejudiciu de aproximativ 24.000 de lei.

Este o tristețe în sufletele noastre când vedem că munca noastră s-a dus pe apa sâmbetei. Am întocmit un proiect ca valoarea distrugerilor să fie plătită de cinci sau zece ori mai mult, plus amenda. Nu se poate ca o femeie din Ezeriș cu diverse probleme să rupă din Parcul Tricolorului o treime din pomi. Cum să îți bați așa joc nu am înțeles. Trebuie lucrat la mentalitate si la pază. Mai puțin și vom ajunge să ne păzim unii pe alții”, a explicat primarul Mihai Stepanescu.

Femeia certată cu pomii reșițeni ar trebui să înceapă să-și scotocească buzunarele pentru a plăti daunele provocate, având în vedere faptul că decizia autorităților locale este definitivă. Doar amenda în valoare de 1.500 de lei ar putea fi contestată de aceasta în instanță.

Cei 17 puieți de cireș japonez vandalizați în Parcul Tricolorului au fost deja înlocuiți în cursul zilei de luni.

CITEȘTE ȘI: FOTO: VANDALII AU FĂCUT PRAF POMII DIN ZONA VICTORIA!

banner 970 x 250

Comments

  1. Geo says:

    În parcul respectiv sunt camere video pt. supraveghere și un exemplar al poliției locale ce-și face veacul pe-acolo. O singură întrebare am: unde se aflau mândrii comunitari de a reușit femeia respectivă – cu toate problemele ei – să rupă 17 pomi ???
    Oare comunitarii de serviciu din ziua respectivă mai sunt angajați încă, de la dispecer ce e un mic “big brother” al orașului, la cel de serviciu în parc terminând cu “intervenția” lor ce consumă gazul de pomană prin oraș…
    Și ei ar trebui puși la plată solidar cu femeia respectivă pentru “Neglijență în Serviciu”.