Cum explică șeful PNL Timiș faptul că deputații au votat împotriva transferului Aeroportului în subordinea autorităților locale? „Eu le-am cerut să voteze”

Șeful liberalilor timișeni, primarul Nicolae Robu, spune că le-a cerut parlamentarilor de Timiș să voteze trecerea Aeroportului Internațional Timișoara în subordinea autorităților locale, însă aceștia s-au împotrivit transferului, în baza unei decizii luate la nivel național. 

„Eu le-am cerut să voteze pentru că am pledat pentru asta încă de pe vremea când eram senator. Acum s-a reluat inițiativa de atunci de transfer a aeroportului de la Ministerul Transporturilor la autoritățile publice locale. A fost o decizie luată la nivel național și la nivel de grup, ei s-au conformat. Sigur, invocă împărțirea nu cea mai rațională, după aprecierea lor, a acțiunilor. S-ar fi dorit 40% CL Timișoara, 40% CJT, 20% statul român. Sincer, m-am așteptat să voteze. Este bine că s-a transferat chiar și așa. La CJ am încredere că vom ajunge să fim majoritari noi și că vom avea un președinte al CJ penelist. Dar și dacă nu ar fi fost așa, eu tot aș fi considerat că este un lucru bun că s-a făcut acest transfer. Eu nu pot fi altul decât eu însumi cu riscul de a produce supărări.”, a declarat Nicolae Robu.

Deputații au votat în urmă cu trei zile trecerea aeroportului din Timișoara în subordinea autorităților locale, o inițiativă legislativă care a aparținut deputatului PSD de Timiș, Alfred Simonis. Astfel, 55% din acţiuni vor reveni CJ Timiş, 25% CL Timişoara, iar 20% aparţin Fondului Proprietatea. Deputații PNL de Timiș Ben Oni Ardelean, Marilen Pirtea și Pavel Popescu au votat împotriva adoptării proiectului. Guvernul Orban a avizat negativ documentul. Dacă acesta nu va fi atacat la Curtea Constituțională sau retrimis în Parlament, președintele îl poate promulga.

(E)