Cum ar putea fi recuperată Primăria Timișoara de liberali? Alina Gorghiu: „Poate fi un om la care nu ne-am gândit până acum”

alina gorghiu

Președintele interimar al Senatului este de părere că filiala Timiș a PNL ar trebui să identifice până în primăvară cel puțin trei persoane cel mai bine poziționate în opțiunile electoratului pentru Primăria Timișoara, în 2024. Senatorul de Timiș Alina Gorghiu spune că, în cazul în care, la nivel județean, în virtutea coaliției guvernamentale, PNL, PSD și UDMR s-ar concentra pe un proiect de construcție, Primăria Timișoara ar putea fi recuperată de liberali.

Senatorul PNL de Timiș spune că, în selecția unui candidat pentru Primăria Timișoara, la alegerile de peste doi ani, liberalii nu ar trebui să se limiteze la „internul partidului”.

„Vom vedea sondajele. Nu vreau să pronunț nume și nu m-aș limita la internul partidului. Eu sunt unul din oamenii care și atunci când am fost cu Vasile Blaga la conducerea partidului am adus foarte multe resursă umană în interior. Unii au confirmat, alții au ajuns premieri, alții șefi de partide, alții parlamentari foarte buni, unii nu au confirmat. Dar dacă nu încercăm să ținem partidul deschis, resursele noastre nu se vor îmbunătăți, ba în timp se pot diminua. De aceea, eu cred că inclusiv alegerile locale trebuie abordate cu o strategie care să nu ne limiteze la resursele interne atunci când vorbim de Primăria Timișoara. Sigur, filiala își va face sondajele, e prea devreme să punem degetul pe un candidat, dar la nivelul anului 2023, undeva prin primăvară, va trebui să știm care sunt cei mai bine 3-4 poziționați candidați în opțiunile electoratului. De ce Timișoara este cheie? Pentru că scorul pe Timișoara îți asigură câștigarea consiliului județean.”, a declarat Alina Gorghiu pentru expressdebanat.ro.

În context, parlamentarul aduce în discuție colaborarea pe care partidele care formează coaliția guvernamentală ar trebui să o aibă în acest sens. Cu precizarea că PNL este un partid care poate identifica „omul potrivit pentru primărie.”

„Eu cred că – am tot respectul pentru colegi care au câștigat primării, indiferent că sunt de la PNL sau alte partide – e un nivel destul de mare de nemulțumire față de actualul primar al Timișoarei – care a făcut mai mult PR decât proiecte concrete – și cred că dacă partidele care fac parte din coaliția guvernamentală PNL, PSD, UDMR s-ar concentra mai mult pe un proiect de construcție la nivelul județului Timiș și nu s-ar pierde de multe ori într-o ușoară dispută inutilă, Primăria Timișoara ar fi recuperată de PNL. Cred cu tărie că PNL este un partid care poate identifica resursa potrivită, omul potrivit pentru primărie. Dar e prematur să dau eu nume, cifrele o vor spune. Am văzut și aici foarte mulți medici alături de PNL, foarte mulți tineri alături de PNL, care nu sunt membri. Poate ne uităm și la ei cu atenție pentru viitoarele poziții de consilieri, de primari, de ce nu? Primarul Timișoarei poate fi un om la care nu ne-am gândit până acum.”, a spus Alina Gorghiu, prezentă, la finalul săptămânii, în comuna Dudeștii Vechi, la deschiderea centrului medical.

„E nevoie de oameni la care mai puțin importantă e adresa din buletin”

În ceea ce privește viitoarea garnitură de parlamentari PNL, Alina Gorghiu vorbește despre calitățile pe care un deputat sau un senator ar trebui să le aibă ca să asigure sprijinul comunității locale

„Lista de parlamentari e fabulos de importantă pentru orice județ, mai ales pentru un județ unde mediul economic trebuie să fie foarte bine reprezentat la nivel național și PNL are aici foarte mulți primari, fiecare are proiecte la nivel guvernamental, din fonduri naționale, europene și e un permanent drum din Timiș către București, problemele sunt zilnice și ele trebuie rezolvate. De aceea, fără să pretind că eu cunosc în integralitate realitatea din Timiș, cred că va fi foarte importantă garnitura de parlamentari pe care conducerea actuală o va alege și e nevoie de oameni la care mai puțin importantă e adresa din buletin. Eu voi insista cât voi fi eu în politică pe lucrul acesta, pentru că știu bine ce face diferența: determinarea, influența pe care o are parlamentarul, structurile politice ale PNL, respectul de care beneficiază la nivel guvernamental, parlamentar, posibilitatea de a impune niște amendamente bune pentru județ, fie în bugetul României, fie în diverse proiecte care sunt relevante pentru județ. Ca atare, o să fiu în continuare, chiar dacă nu voi mai candida din partea județului Timiș, foarte atentă și o să încurajez o resursă umană de calitate pentru a fi promovată în administrația locală, în cea centrală și în Parlamentul României.”, a concluzionat Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI: Alina Gorghiu: „Nu mai pot fi senator de Timiș. E un județ care mi-a rămas în suflet și o să ajut cât pot de mult”