EXCLUSIV. Alina Gorghiu: „Nu mai pot fi senator de Timiș. E un județ care mi-a rămas în suflet și o să ajut cât pot de mult”

52280921554 f3d05df91c k

Senatorul Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului României, a confirmat pentru expressdebanat.ro că nu va mai candida în 2024 pentru o poziție de parlamentar din partea județului Timiș. În luna mai a acestui an, Alina Gorghiu a fost aleasă președinte PNL Argeș. 

Alina Gorghiu se află acum la al doilea mandat de senator de Timiș.

„O să vă spun secretul polișinel acum. Da, nu mai pot fi senator de Timiș pentru că am luat președinția filialei Argeș. Eu sunt din Argeș și întotdeauna a existat o mare majoritate din filială care m-a susținut ca senator și mulțumesc tare mult organizației că mi-a fost alături în ultimii 6 ani și că am lucrat extraordinar de bine cu foarte mulți oameni din județul Timiș. De altfel, mă vedeți prin tot județul, am prieteni mulți primari, consilieri județeni, locali. E un județ care mi-a rămas în suflet și o să îmi rămână multă vreme și o să ajut cât pot de mult tot ce înseamnă investiții, proiecte cheie pentru județ.”, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul a mai spus că în ultimii șase ani a avut și momente de mâhnire legate de reproșurile aduse vizavi de faptul că nu are domiciliul în județul Timiș.

„Au existat și anumite voci în acești ani pentru care niciodată nu a fost suficient ce faci ca senator și cât ajuți județul, nu primarii, era mai important dacă în buletin scria că ești din Argeș sau din Timiș. Uneori am ușor tristă și mâhnită că s-a pus în termeni aceștia problema, de anumite voci, marginale. Din punctul meu de vedere, Timișul este un județ care merită toată atenția naționalului și Guvernului României. Este o zonă cu un potențial enorm, o zonă pe care trebuie să ne concentrăm eforturile pentru a genera stabilitate și predictibilitate pentru investitori. Altfel, important este să nu încurcăm de la național județul Timiș că din punct de vedere economic se descurcă foarte bine.”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a precizat că dacă va mai candida în 2024 o va face pe listele PNL Argeș, organizație pe care o conduce din luna mai a acestui an. „Simt nevoia să mulțumesc pentru colaborare organizației PNL Timiș și celorlalți din celelalte partide. În acești 6 ani eu am încercat să nu intru în conflict cu nimeni, să sprijin punctual proiecte și să capacitez oamenii să facem echipă pentru ce putem să aducem în plus, fără să intru în micile polemici locale care sunt inerente peste tot.”, a concluzionat parlamentarul.

Senatorul PNL de Timiș a participat, vineri, la inaugurarea centrului medical din comuna Dudeștii Vechi.