Deputatul Dumitru Rujan: „Am promis gaz în tot Caraș-Severinul?! Îl aducem, ne ținem de cuvânt!”

rujan dumitru

Construcția conductei de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa, promisă de liberali în campaniile electorale din 2020, a fost autorizată! Există și banii necesari! Încep lucrările!

Parlamentarul PNL nu le-a răspuns până astăzi adversarilor care au ironizat programul de guvernare locală al liberalilor și care nu au dat nicio șansă investiției Transgaz, celor care au spus că alimentarea tuturor localităților din Banatul Montan cu gaz e doar un fâs și nimic altceva decât praf în ochii electoratului. Dumitru Rujan îi taxează totodată pe cei care și-ar fi frecat mâinile de bucurie dacă această conductă de gaz ar fi rămas o promisiune neonorată a liberalilor cu scopul de a fi valorificată la viitorul scrutin electoral. „Am suportat multe ironii în acești ultimi aproape doi ani. Conducta de gaz promisă însă chiar va exista, e certitudine. În Caraș-Severin va trece prin municipiul Caransebeș, prin Băile Herculane, care așteaptă de mult prea mult timp această investiție, doar vrem să dăm o nouă șansă turismului balnear, prin Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni și Obreja. Dar și alte localități învecinate vor putea profita și se vor putea lega la această conductă. Nu le-am răspuns celor care ne-au ironizat pentru că știam sigur că se va face această investiție. Era fără de folos pentru cetățenii județului ca eu și colegii mei din PNL să intrăm în contradicții și dialoguri interminabile cu adversarii noștri pe acest subiect. De altfel, cred că de-a lungul vremii ne-am consumat prea multă energie în astfel de dispute și prea puțin ne-am dat mâna unii cu alții în interesul județului. Măcar de acum încolo să schimbăm abordarea și să recuperăm ce a pierdut acest județ, poate cel mai frumos și cu cel mai mare potențial din România.”, a comentat deputatul PNL pentru expressdebanat.ro.

Chiar dacă în momentul de față prețul gazelor a explodat și mai toată lumea se arată îngrijorată pentru ceea ce va urma, Dumitru Rujan nu se îndoiește de oportunitatea investiției: „E adevărat că traversăm o perioadă complicată, dar ea e generată în primul rând de războiul din Ucraina și de poziția Rusiei față de Uniunea Europeană. Sunt convins că situația se va calma și sper ca lucrurile să revină la normal în cel mai scurt timp posibil. Nu cred că poate fi pusă la îndoială oportunitatea introducerii gazului în aceste localități și mai apoi în toate celelalte din Caraș-Severin”.

Autorizația de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa a fost semnată ieri, iar ministrul Virgil Popescu a anunțat că există și finanțare pentru asta, inclusiv din Fondul pentru Modernizare. Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituții publice (școli, primării, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 231 de agenți economici în județul Caraș-Severin.