Echipamente medicale noi pentru spitalul din Caransebeș

untitled design set 970x90 px

Pe poarta unității sanitare de pe Timiș și Sebeș vor intra în următoarele săptămâni echipamente și aparatură medicală de peste 19,6 milioane de lei, achiziționate pentru spital de Primăria Caransebeș.

Municipalitatea de pe Timiș și Sebeș a finalizat patru din cele nouă licitații de echipamente medicale în cadrul proiectului european de aproape 40 de milioane de lei, urmând ca loturile rămase să fie repuse pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) la începutul lunii septembrie.

Printre echipamentele care urmează să sosească la spitalul din Caransebeș se numără un sistem de rezonanță magnetică cu scanare ultrarapidă, aparatură medicală destinată Blocului Operator și Secției ATI, dar și echipamente de diagnostic.

publicitate ziar expresb 1000x100

Au fost desemnați câștigătorii contractelor de furnizare de echipamente medicale pentru patru din cele nouă loturi aferente proiectului «Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în municipiul Caransebeș»! S-a reușit, așadar, atribuirea lotului 1, unde avem un sistem de rezonanță magnetică – RMN, cu scanare ultrarapidă, apoi lotul 4 – unde sunt 26 de componente, printre care: paturi, ventilatoare, monitoare de  funcții vitale, stație centrală de monitorizare, defibrilatoare, troliu de tratamente, aspiratoare chirurgicale electrice, aparat de vizualizare vene, microscoape, lupe, truse microchirurgicale, butelii de oxigen etc.  A mai fost atribuit lotul 5, urmând să primim un electrocardiograf portabil, pulsoximetre, un cardiotocograf, aspiratoare de secreții, un cărucior elevator pentru persoanele decedate, aparate de aerosoli, termometre cu infraroșu. Pe lotul 9, ultimul atribuit în această etapă, avem sistemul rapid de analiză preliminară pentru detectarea virului SARS-COV-2 și aproximativ 16.000 de teste pentru depistarea COVID-19. Practic, am atribuit pe cele patru loturi de echipamente medicale aproximativ 20 de milioane de lei și am mai rămas cu vreo 9 milioane, recuperând din valoarea întregului proiect, de 39,4 milioane de lei, 10 milioane, pe echipamentele achiziționate în perioada pandemiei.”, ne-a declarat city-managerul Caransebeșului, Florin Bogdea.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/