Crucea Roşie vine în sprijinul bătrânilor. 5.000 de iaurturi distribuite la Moldova Nouă

Persoanele vârstnice cu posibilități materiale reduse, în special bătrânii de peste 65 de ani care nu au aparținători de pe raza orașului Moldova Nouă au fost beneficiarii celor câteva mii de cutii cu iaurt din partea celor de la Crucea Roșie.

Administrația publică locală de la malul Dunării, prin reprezentanții bisericilor de pe raza UAT-ului, a reușit să împartă cele cinci mii de cutii cu iaurt, venite de la Crucea Roșie, categoriei considerată a fi cea mai vulnerabilă în fața COVID-19, publicul țintă apreciind acest gest după cum a explicat Gheorghiță Băloi, preot în cadrul parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Moldova Nouă, mai ales că acțiunea de împărțire a produselor lactate a avut loc într-o zi de sărbătoare, astăzi creștinii ortodocși sărbătorind Buna Vestire:

„Cele 5.000 de cutii cu iaurt au fost încredințate reprezentanților tuturor bisericilor din Moldova Nouă (ortodoxe, penticostale, baptiste, catolice) pentru a fi distribuite bătrânilor nevoiași, bătrânilor singuri, persoanelor de peste 65 de ani. Oamenii ne-au primit cu bucurie și au fost încântați să vadă că cineva se gândește la ei. Am mers împreună cu voluntarii care, evident, au purtat echipamente de protecție. Totodată, bătrânii s-au bucurat și de prezența preotului, mai ales că în această perioadă nu pot participa la slujbe. Cu această ocazie îi îndemn pe toți să își plece genunchii în fața icoanelor pe care le au acasă pentru a se ruga. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece și peste această perioadă”.