Doi marinari din Timișoara au reușit să salveze de la înec o femeie care s-a aruncat în Bega

Poveste cu şi despre eroi la Timişoara. Gestul a doi marinari din cadrul Secţiei de Transport Naval, ambii angajaţi ai STPT, a impresionat o întreagă comunitate. Aceştia au salvat de la înec o femeie care s-a aruncat de pe Podul Muncii. Văzând că alte soluţii nu funcţionează, aceştia au sărit efectiv în Bega şi au reuşit să o scoată pe femeie din apă.

Gest de toată stima a doi marinari din Timişoara, care nu au ţinut cont de vreme şi de posibilele repercusiuni pentru sănătatea lor, punând viaţa semenilor pe primul plan. Vorbim despre Luis Eduard Hărătău şi Kiss Csaba, angajaţi ai Societăţii de Transport Public Timişoara. Totul s-a întâmplat ieri după-amiază. Se pare că femeia s-ar fi aruncat de pe Podul Muncii, în zona fostei fabrici de ţigări din cartierul istoric Iosefin.

„După ce am observat că o persoană se află în Bega, am încercat să o aducem la mal cu colacul de salvare și saula, dar nu am reușit. Am apelat și la cange, dar rezultatul a fost același. În aceste condiții, m-am dezbrăcat și m-am aruncat în Bega, reușind să o scot pe doamna respectivă din apă, cu ajutorul colegului meu Kiss Csaba”, mărturiseşte Luis Eduard Hărătău, unul dintre protagonişti.

Până la sosirea unui echipaj SMURD, după ce în prealabil s-a sunat la 112, femeii i-a fost acordat primul ajutor cu succes, aceasta fiind transportată la spital.

Întâmplarea nu este singulară. Angajaţii de la Secția Transport Naval au mai fost protagoniștii unor evenimente similare de două ori în ultimul an, reușind să salveze de la înec alte două persoane.