Paturi noi de Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul „Victor Babeș”! Banii, alocați de Primăria Timișoara

untitled design set 970x90 px

Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara se află în prima linie în lupta contra noului virus. Sprijinul financiar pentru achiziționarea diferitelor materiale sanitare sau echipamente a venit atât de la cetățeni, cât și de la administrația locală care va suplimenta fondurile cu încă 13 milioane de lei.

Medicii din cadrul unității sanitare de la Pădurea Verde au nevoie de echipamente și materiale specifice pentru a trata pacienții cu COVID-19. La Timișoara ajung pacienți din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara, iar până acum au fost declarați vindecați 53 de bolnavi, adică peste 60% din totalul celor care s-au însănătoșit la nivel național.

Grupul de Comunicare Strategică anunță o dată pe zi creșterea numărului total de români diagnosticați. Nu se comunică însă dacă în județele din vestul țării au apărut cazuri noi. Primarul Nicolae Robu a anunțat că va mai aloca 13 milioane de lei prin rectificare bugetară astfel încât spitalul de la Pădurea Verde să devină din ce în ce mai pregătit pentru tratarea bolnavilor. Suma va fi folosită pentru achiziționarea a 15 paturi de Anestezie și Terapie Intensivă în varianta container, dar și a altor echipamente precum ventilatoare invazive.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni – programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu.”, a transmis edilul.

Hotărârea de Consiliu Local care prevede acordarea acestei sume va fi votată vineri în plen. În luna martie, administrația locală a sprijinit spitalul cu alte 5 milioane de lei destinate achiziționării de kituri de testare și a unor aparate. O contribuție semnificativă a venit și din partea cetățenilor care au donat bani sau materiale sanitare, iar oamenii pot veni în continuare în sprijinul medicilor și al bolnavilor printr-o donație minimă de 2 euro prin SMS la numărul de telefon 8841 cu textul „donație”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/