Front comun în fața coronavirusului! „Suntem uniți și ne ajutăm pentru a lupta cu COVID-19!”

untitled design set 970x90 px

Managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a avut o întâlnire cu medicii din Oțelu Roșu pentru a găsi soluțiile cele mai bune de colaborare în lupta cu coronavirusul. 

Managerul spitalului din Oțelu Roșu, Alin Mihăescu, spune că este esențial în aceste săptămâni ca cele două unități medicale să colaboreze, însă se așteaptă măsurile concrete care trebuie urmate și protocoalele stabilite la nivel național. Spitalul de pe Valea Bistrei este dotat cu minimul necesar pentru asigurarea măsurilor de protecție a personalului medical și de igienizare.

Trebuie să dăm dovadă de solidaritate și disciplină atât din punct de vedere al actului medical, cât și din punct de vedere al pacienților care trebuie să înțeleagă că medicul de familie este primul care trebuie sunat dacă are o problemă de sănătate, iar de aici va fi îndrumat. Este important să nu supraaglomerăm cu probleme minore spitalul. În acest moment mai avem internați până în 10 pacienți, am respectat protocoalele și am trimis acasă cazurile care nu au fost grave. După ce vor apărea măsurile știm exact cum se face trierea cazurilor, cum și unde se trimitem pacienții.”, menționează Alin Mihăescu, managerul spitalului Oțelu Roșu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Directorul medical, Aurelia Mateuț, face un apel către toți cetățenii să nu mai meargă direct la spital sau la medicul de familie: „Trebuie să înțelegem gravitatea situației și persoanele care au probleme de sănătate să sune medicul de familie care le va îndruma, este important ca cetățenii să fie foarte sinceri și să nu se panicheze”.

Primăria Oțelu Roșu a alocat 20.000 de lei pentru echipamente și materiale sanitare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/