Autoritățile contrazic zvonurile! În Spitalul Județean de Urgență Reșița n-are nimeni nevoie de testare

untitled design set 970x90 px

Personalul medical din cel mai mare spital al județului Caraș-Severin este în siguranță! Garanțiile sunt date de Direcția de Sănătate Publică, în urma unei anchete epidemiologice. Echipamentele și procedura i-ar fi salvat pe angajații care au interacționat cu femeia bolnavă de COVID-19. Însă voci din interior spun că nu e chiar așa…

După ce o femeie de 72 de ani a fost diagnosticată cu coronavirus în timp ce era internată la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, au apărut o serie de zvonuri că s-a creat precedentul unui caz cum este cel de la Suceava. Nimic mai fals, a susținut din prima clipă managerul Alina Stancovici. Spusele ei sunt întărite acum de Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin, în urma unei anchete epidemiologice.

„Despre pacienta de 72 de ani care a decedat se cunoștea că se află în autoizolare, fapt pentru care a fost transportată la spital cu o autoutilitară specială și a urmat trasee bine stabilite în astfel de situații. Pacienta trebuia intubată pe Secția ATI, corturile de triere instalate la spital de către ISU Caraș-Severin nefiind dotate, firește, cu o asemenea tehnologie. Personalul medical care a intrat în contact cu această persoană a fost pe deplin protejat și nu sunt necesare testări pentru coronavirus”, spun reprezentanții DSP. De altfel, procedura cere ca testările să se facă doar în cazul persoanelor care prezintă simptome, nefiind, spun autoritățile, cazul angajaților din Spitalul Județean.

publicitate ziar expresb 1000x100

Voci din interior le contrazic însă. Se pare că există angajați care se tem pentru sănătatea lor, a pacienților și a celor dragi. Ar exista deja chiar și cazuri în care au apărut simptome: tuse, febră ușoară, cazuri pe care nimeni nu vrea să le testeze. Echipamentele personalului medical și gestionarea lor nu ar fi îndeplinit criteriile necesare. Ba mai mult, toți angajații trebuie să fie la datorie în această luptă cu COVID-19, indiferent de riscuri.

La nivel național apar tot mai mulți medici, asistente medicale și personal auxiliar care strigă după ajutor, fiind victime sigure în cazul în care un pacient este depistat cu coronavirus după internare. Suceava, București, Cluj, Deva sau Arad sunt doar câteva dintre zonele în care cadrele medicale au răbufnit din cauza fricii și a revoltei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/