Crucea Roşie devine un partener stabil pentru oraşul Moldova Nouă. Două camioane de mobilier donate liceului de la malul Dunării

Crucea Roșie Caraș-Severin își arată deschiderea față de orașul de la malul Dunării, organizația umanitară sprijinind comunitatea din Moldova Nouă atât pe plan social, medical, cât și pe partea de educație.

După ce, în ultima lună, vârstnicii, cadrele medicale și copiii s-au numărat printre beneficiarii ajutoarelor venite din partea celor de la Crucea Roșie (mii de cutii cu iaurt distribuite categoriei vulnerabile în fața COVID-19, sute de echipamente de protecție oferite Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, pachete cu dulciuri pentru micuți în preajma sărbătorilor pascale), la începutul acestei săptămâni, marți, 21 aprilie, a venit rândul elevilor de pe raza UAT-ului de la Dunăre să beneficieze de o donație consistentă, mai exact: două camioane de mobilier școlar pentru Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, instituție unde învață aproximativ 1.600 de copii din întreaga Clisură a Dunării.

Dincolo de faptul că le mulțumește reprezentanților organizației umanitare din cadrul filialei județene subliniind că „Moldova Nouă, în ultima lună, a primit ajutor din partea celor de la Crucea Roșie cum nu a primit în ultimii 30 de ani de la Revoluție”, primarul orașului, Adrian Torma, a ținut să-i informeze pe cetățeni că a tratat și alte teme importante pentru comunitatea pe care o conduce, teme care s-ar putea materializa cu sprijinul partenerului de nădejde. Iată astfel care sunt obiectivele unde ar fi nevoie de o mână de ajutor:

– modernizarea Spitalului Orășenesc Moldova Nouă;

– înființarea, în premieră, a unui centru de zi pentru copiii din familii vulnerabile sau lăsați în grija bunicilor;

– înființarea, în premieră, a unui adăpost de noapte pentru persoanele vulnerabile;

– înființarea, în premieră, a unui cămin pentru vârstnici și a unui serviciu de ajutorare a vârstnicilor cu locuințe, dar fără ajutor din partea familiei.

„Toate aceste obiective, dar și multe altele care trebuiau deja să fie funcționale într-o comunitate responsabilă, necesită multă implicare, multă muncă, dar și ajutor din partea unor instituții cu experiență cum este Crucea Roșie. Împreună cu echipa din primărie ne asumăm să oferim o șansă persoanelor în suferință sau din grupurile vulnerabile”, a ținut să sublinieze edilul-șef pe pagina sa de socializare.