Torma, despre cei care critică soluţiile de dezinfecţie: „Să-şi umple dispozitivele pentru dezinfectant singuri”

După ce administrația publică locală de la malul Dunării a achiziționat și montat dispozitivele pentru dezinfectant la fiecare din cele 180 de scări de bloc de pe raza UAT-ului, în vederea limitării pe cât posibil a răspândirii COVID-19, o parte din cetățeni au avut de obiectat cu privire la calitatea soluțiilor de dezinfecție, unii dând de înțeles că acestea nu ar fi decât apă de ploaie. În replică, primarul Torma le-a recomandat să-și umple singuri recipientele.

În prima parte a lunii aprilie, la Moldova Nouă, toate scările de bloc au fost echipate cu dispozitive pentru dezinfectant, primăriile având această obligație pentru a înlătura orice risc cu privire la sănătatea oamenilor în plină stare de urgență datorită situației create de temutul virus. Tot atunci a avut loc și prima alimentare a recipientelor cu dezinfectant, soluțiile de dezinfecție fiind oferite gratuit de către proprietarul firmei de deratizare de pe raza orașului.

Pe perioada pandemiei, edilul-șef Torma a anunțat că respectivele recipiente vor fi alimentate cu dezinfectant săptămânal, tot o dată pe săptămână fiind dezinfectate scările de bloc și străzile cele mai aglomerate din urbe.

Cum o parte din cetățeni au criticat soluțiile de dezinfecție folosite, Adrian Torma a explicat că nimănui nu-i trece prin minte să se joace cu sănătatea oamenilor, acesta transmițându-le cârcotașilor că: „dacă vor ceva mai mult decât dezinfectantul oferit, atunci să-și umple dispozitivele pentru dezinfectant singuri”.