Crește ambrozia! Consiliul Județean Timiș atenționează Primăria Lugoj să înceapă acțiunile de combatere a plantei alergene

Consiliul Județean Timiș face un prim pas în combaterea ambroziei. Instituția a lansat o aplicație în sprijinul cetățenilor. Sezonul ambroziei a început odată cu vara, iar ploile abundente din luna anterioară au făcut ca planta să se înmulțească peste media de anul trecut. Persoanele alergice au de suferit odată cu răspândirea polenului ambroziei, astfel încât se impun măsuri urgente.

Municipalitatea lugojeană a început deja să trimită notificări proprietarilor de terenuri pe care a fost identificată ambrozia. Planta a apărut anul acesta în zone noi, fiind prezentă din abundență pe Splaiul Coriolan Brediceanu din oraș, precum și în locurile deja cunoscute: la periferia orașului, de-a lungul căii ferate și pe terenurile neîngrijite.

„An de an avem problema asta, mai ales pe malul Timișului, care aparține de Apele Române și pe canalele ANIF. Acestea sunt poate cele mai problematice zone, dar din păcate măsuri nu i-am văzut să ia și suntem legați de mâini, pentru că Serviciul Public Sere şi Zone Verzi nu poate interveni unde nu e terenul Primăriei Lugoj. Este o aberație, dar așa e legea. Încercăm să tăiem ce se află pe domeniul public și sper ca și restul să o facă, în special Apele Române, ANIF și CFR.”, precizează Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

Tot ce pot spera locuitorii urbei este ca municipalitatea să identifice de această dată în timp util terenurile infestate de ambrozie. Anul trecut, din nefericire, buruiana a devenit vizibilă și pentru Primăria Lugoj abia la final de sezon, în luna septembrie.

CITEȘTE ȘI: Aplicație pentru combaterea ambroziei în Timiș. Oamenii pot sesiza locațiile unde se întâlnește planta, iar autoritățile intervin