Costinel Ristache: “Ce a făcut Cocoş e şantaj ordinar”

Fostul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, Adrian Cocoş, a vrut să-l lase în ofsaid pe actualul şef al fotbalului din judeţ, dar Costinel Ristache a replicat cu un tackling foarte dur.

Moţiunea de neîncredere depusă de Cocoş, semnată de reprezantanţi ai 49 de cluburi, prin care se cere demiterea preşedintelului AJF şi convocarea Adunării Generale în vederea organizării de alegeri, este considerată de Ristache drept “o fumigenă, un balon de săpun”. “Mai am un an şi era normal era să duc mandatul până la capăt şi să facem atunci un bilanţ al realizărilor şi insucceselor. În cei trei ani de când sunt preşedinte avem trei echipe promovate, 11 arbitri divizionari şi şapte monitorizaţi cu şanse reale de promovare. Avem jucători la loturile naţionale şi am participat la toate selecţiile care au avut loc în partea de vest a ţării”, a spus Risctache în cadrul unei conferinţe de presă, după care s-a dezlănţuit la adresa celui care a recunoscut că-i vrea locul. “E anormal ca această acţiune să fie bazată pe un fel de şantaj ordinar. Dacă a sesizat fapte şi acte penale ar trebui să sesizeze organele abilitate, nu să-mi facă propuneri, să-mi dau demisia de onoare şi atunci renunţă la toate acţiunile la Procuratură. Procuratura exista pe vremea când el era la judeţeana de partid, activist UTC, acum se cheamă altfel. Mă aşteptam la o acţiune serioasă, nu la o fumigenă, la un balon de săpun, la o petardă”, a acuzat şeful AJF.

YouTube video

Mai mult decât atât, acesta a ţinut să demonstreze că Adrian Cocoş ar fi umblat cu cioara vopsită şi a dat de înţeles că până la urmă se va ajunge în instanţă, aşa cum ameninţa chiar contestatarul său. “Din cele 49 de semnături din tabel două aparţin aceluiaşi club. Am cerut să fie verificată autenticitatea semnăturilor. Există două rapoarte care arată că nu sunt mai mult de 20 de semnături valabile. Am şi declaraţii de la reprezentanţii cluburilor care spun că nu susţin moţiunea şi că au fost induşi în eroare. Oamenii nu au ştiut pentru ce semnează”, a mai spus Ristache. Pentru acesta nu ar fi nicio surpriză dacă se va dovedi că Adrian Cocoş, pe care l-a numit “profesoraş obscur”, i-a păcălit pe oamenii de fotbal şi a amintit mai multe întâmplări care nu-i fac cinste unui cadru didactic, printre care şi un incident violent pe care l-ar fi avut cu un elev.

Cocoş, la fel de vehement

Adrian Cocoş este convins că în data de 11 februarie va fi convocată Adunarea Generală, în ciuda tuturor încercărilor lui Ristache de a împiedica asta. “Sunt două treimi din membrii afiliaţi care susţin moţiunea de neîncredere şi Comitetul Executiv e obligat să convoace Adunarea Generală Extraordinară. Îi ameninţă acum pe reprezentanţii cluburilor, dar degeaba. Cum să nu fie valabile semnăturile? Aparţin acelora care sunt trecuţi pe site-ul AJF ca reprezentanţi legali ai cluburilor. Dacă se dovedeşte că nu e în regulă lista cu semnături, îmi retrag acţiunea”, a declarat Adrian Cocoş pentru Express de Banat.

Comments

 1. ionut says:

  nu ai nici un merit in promovarea echipelor, in divizia c un arbitru nu a promovat pe vremea ta huuuuu

 2. Petru Fuchs says:

  În conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul
  FRF, comitetul urgenta al AJF (format din presedinte, vicepresedinte si
  secretar) ia act de declaraţiile jignitoare şi calomnioase făcute de un oficial
  al unui club la adresa altor oficiali;

  Constată faptul că aceste declaraţii aduc grave
  prejudicii imaginii fotbalului judetean care alterează esenţial climatul de
  sportivitate şi fair-play;

  Dupa monitorizarea persoanei care a recidivat
  în declaraţii jignitoare sau calomnioase, ia masuri ca acesta să suporte
  sancţiuni ce pot fi aplicate, respectiv, excluderea din activitatea
  fotbalistică sau declararea «persona non grata.

 3. Andrei I. says:

  Ce cauta Ristache la AJF totusi? Dl. Fuchs ar trebui sa stie cand a jucat jotbal sau a condus vreo echipa… si el si toti “instalatorii” de la AJF. E rusinos pentru ei ce se intampla si nu iese foc fara fum. Sa nu isi atribuie merite care nu sunt ale lor… E pacat ca fotbalul carasean s-a dus de rapa din cauza lor… Rusine Ristache…

 4. cocolino says:

  intamplarea a facut ca pe timpul “domniei” d-lui Ristache sa promoveze si arbitrii si echipele.dar ce merit are dumnealui aici?niciunul.nu a jucat presedintele la baraj nici pt caransebes , nici pt gloria si nici pt muncitorul si la fel de bine nu a alergat el si nici nu a scris el in locul arbitrilor….pura intamplare ca toate s-au intamplat in mandatul lui politic.cine a auzit de ristache in fotbal pana sa candideze la sefia AJF? nimeni…cel putin eu nu.un om mincinos si fara scrupule.stie bine toata lumea cum a intrunit el conditiile pt a candida acum 3 ani la presedentia AJF(adica nu le-a intrunit).cand a fost el presedinte de club la bozovici ca eu sunt in fotbal din 97′ si n-am auzit in viata mea de el pana sa-si depuna candidatura.dar asa se intampla in viata….odata esti foarte sus cu peste 5 functii de conducere dar la fel de usor cazi, si cand cazi asa brusc si nu mai ramai decat cu functia de presedinte AJF normal ca vrei sa ti de ea ca doar e tot ce ti-a ramas si dupa s-ar putea sa intri in anonimat? asa e d-le PRESEDINTE(ales…pardon impus) ???!??