Corigenții nu se îngrămădesc la BAC

În urma rezultatelor la examenul de corigențe, elevii restanţieri au putut completa fișele de înscriere la Bacalaureat şi aşteaptă sesiunea din septembrie. Interesant este faptul că, potrivit cifrelor venite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, doar aproximativ  jumătate dintre liceenii care nu au promovat în iulie vor să încerce din nou în toamnă.

În cursul săptămânii trecute au avut loc examenele de corigență. După afișarea rezultatelor, liceenii din an terminal,  au avut posibilitatea de a se înscrie la un alt examen, la fel de important: Bacalaureatul. Cu toate acesta, numărul candidaților din toamnă nu se schimbă cu mult după corigențe: doar 39 de elevi au hotărât să se alăture colegilor deja înscriși.

Dacă până acum apăreau 1215 elevi pe listele pentru sesiunea din toamnă, după corigențe numărul nu a crescut aproape deloc. Doar 1254 de elevi vor participa din nou la Bacalaureat, în condițiile în care nu au promovat în urma sesiunii din vară un total de 2359. Cifrele arată foarte clar faptul că aproape jumătate dintre elevii cărășeni picaţi la Bac consideră că nu au suficient bagaj de cunoștiințe ca să facă față din nou examenului.

Bacalaureatul ia startul de lunea viitoare, 20 august, cu probele de competențe lingvistice. Probele scrise vor începe în 27 august în cele cinci centre de examen din județ.  Dacă în prima sesiune de examene în cele 11 centre s-a pus problema unui deficit de profesori supraveghetori, pentru aceste cinci centre necesarul de asistenți supraveghetori este asigurat.

Citește și Puțini candidați la BAC în toamnă

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/