Copilotul elicopterului SMURD prăbuşit în Lacul Siutghiol, militar al Bazei Aeriene Caransebeş!

Ginel Claudiu Crăcănel şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de salvare a unei bătrâne, după ce elicopterul SMURD a fost înghiţit de apele foarte reci ale Lacului Siutghiol din Constanţa.

După accidentul de elicopter din Sibiu, în urma căruia Valentin Bora a rămas singurul supravieţuitor, astăzi, un alt fost pilot al Bazei Aeriene 71 Caransebeş s-a prăbuşit cu aparatul de zbor. Din păcate, Ginel Claudiu Crăcănel nu a fost la fel de norocos ca fostul său coleg de zbor. Copilotul elicopterului SMURD a supravieţuit impactului cu apa, la fel ca şi ceilalţi trei membri ai echipajului, numai că autorităţile române s-au făcut din nou de râs, ca de atâtea alte ori în ultima vreme, şi nu au ajuns la timp pentru a-i salva din apa care are puţin peste zer0 grade Celsius. Crăcănel a fost găsit foarte târziu şi, odată adus la mal, Raed Arafat a anunţat că ,,nu are semne vitale“.

Copilotul elicopterului SMURD a petrecut câţiva ani în Caransebeş, mai exact la fosta bază aviatică din municipiu. A venit în 1996 în Caransebeş, din oraşul natal Mioveni. A zburat pe cerul Caransebeşului până în momentul desfiinţării Bazei Aeriene Nr. 71 Caransebeş. În 2001 a-a transferat la Timişoara, iar un an mai târziu a plecat la Bucureşti. Era căsătorit şi avea un băieţel de opt ani.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„În jurul orei 16.20 prin sistemul 112 a fost semnalat faptul că un elicopter operat de SMURD Constanţa s-a prăbuşit în zona lacului Siutghiol din judeţul Constanţa. Din primele informaţii, elicopterul avea patru persoane la bord, echipajul standard – pilot, copilot, doctor şi asistent. Elicopterul nu transporta vreun pacient. Primele forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa au ajuns la faţa locului”, precizează MAI.

banner 970 x 250

Comments

  1. neacsu silviu florian says:

    asta este viata pacat ca nu a putut fi salvat inseamna ca el striga ajutor si ise raspundea rezista dar degeaba asta este romania si felu de colaborare lasa de dorit ne mai trebuie mult timp pentru o colaborare intre institutiile de specialitate ca si cu adrian iovan