Consiliul Județean a investit 1,2 milioane de lei în confortul termic al pacienților de la spital!

Dincolo de condițiile decente care sunt acum, investiția aduce și economie la bugetul unității medicale. De la preluarea instituției, forul județean a investit 4,5 milioane de euro în spital.

Executivul județului Caraș-Severin a inaugurat astăzi ampla investiție pentru care Consiliul Județean a alocat o sumă importantă de bani. Liderul de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia i-a asigurat pe medicii reșițeni că investițiile vor continua la unitatea medicală.

„Încă o investiție la Spitalul Județean, o investiție a Consiliului Județean, spitalul fiind în proprietatea Consiliului Județean de 3 ani de zile, de 1.280.000 de lei, care investiție constă în trei centrale termice pentru cele 3 staționare pe care Spitalul Județean le are în acest moment. O licitație care, ca de obicei la Consiliul Județean, este mai mică ca și valoare decât suma prezumată în caietul de sarcini prevăzut. Ceilalți 220.000 de lei au fost folosiți pentru cumpărarea de motostivuitoare”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647463141613″]

Acesta a explicat că lista investițiilor nu se încheie atunci când vine vorba despre centralele termice. „Practic, în acest moment, toate instituțiile Consiliului Județean din punct de vedere termic sunt asigurate. Urmează ultima licitație pentru Centrul Primăvara în contextul în care administrația locală nu mai este în stare să asigure termia necesară instituțiilor din Reșița”, a adăugat Frunzăverde.

Directorul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Dumitru Secășan, spune că investiția înseamnă și o economie serioasă la capitolul utilități.

„Datorită acestor centrale, preconizăm o economie cuprinsă între 30 și 50 la sută. Avem acum un confort termic deosebit și ne bucurăm că de la preluarea noastră de către Consiliul Județean am putut să ne ducem la bun sfârșit proiectele, dispunem de cel mai înalt grad de acreditare, de care dispun doar 73 de spitale din România, dintre cele 430 care există, a precizat directorul.

În prima lună a anului următor este programată inaugurarea secției de obstetrică-ginecologie, unde forul județean a investit 500 de mii de lei, iar acum funcționează la standarde europene.

banner 970 x 250

Comments

  1. Ion says:

    Admir oamenii de caracter, dl. Dumitru Secasan, probabil unul dintre putinii oameni inteligenti care ocupa o functie de conducere cu rezultate pozitive. Respect!