Controlorii de trafic au fost arestați preventiv pentru luare de mită!

Cei doi angajați ai Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat, Marin Boată și Gheorghe Bojancă, stau 30 zile în arest. Aceasta este decizia pe care au luat-o astăzi magistrații.

Procurorii cărășeni au dispus astăzi punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor celor doi funcționari publici pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, reţinându-se că, vineri, aceştia, în calitate de angajați ai Consiliului Județean Caraș-Severin, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic un conducător auto, şi, constatând că nu are o autorizaţie de circulaţie pentru drumuri judeţene, i-au pretins suma de 1.000 lei pentru a nu îndeplini un act ce intra în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru a nu îi aplica o amendă contravenţională.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Flagrant! Controlorii de trafic, prinși cu spagă!

În cursul aceleiaşi zile, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţii (denunţători în cauză), al cărei angajat era conducătorul auto, suma pretinsă pentru a nu lua măsurile legale.

Astăzi, cei doi angajați ai CJ CS au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă. Acesta a decis să îi trimită 30 de zile după gratii, în arest preventiv.

“Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun procurorii.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.

Comments

  1. gabi says:

    O sa ii gazati in aceiasi celula cu roseti ? Sau sunt grade si la puscarie ? Poate acum o sa isi gaseasca si ei adevarata dragoste.