Control judiciar pentru al treilea lot luat de DGA în dosarul Băile Herculane

Omul de afaceri Alexandru Gavrilescu, executorul judecătoresc Gheorghe Brad și avocatul Istrate Rusu au fost plasați astăzi sub control judiciar după ce procurorii DIICOT au contestat la Înalta Curte de Casație și Justiție sentința Curții de Apel Timișoara prin care au fost puși în libertate. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Cei trei fuseseră reținuți pe 26 octombrie anul acesta de către procurorii DIICOT după ce fuseseră ridicați chiar din sala de judecată a Tribunalului Caraș-Severin. Aceștia au fost puși sub acuzare pentru devalizarea patrimoniului SC Hercules SA. Este vorba despre o extindere a cercetărilor în dosarul privind devalizarea staţiunii Băile Herculane, în care a fost cercetat şi fostul deputat PSD Iosif Armaş, considerat ca fiind inițiator al unui grup infracțional organizat.

CITEȘTE ȘI: DESCINDERI. Iosif Armaș, adus de urgență la DIICOT Caraș-Severin! Procurorii au închis cercul infracțional care a ruinat Băile Herculane! [VIDEO]

Mai exact, potrivit procurorilor antimafia și ofițerilor DGA care instrumentează dosarul, ca urmare a indisponibilizării de către procurorii DIICOT a mai multor imobile în dosarul privind devalizarea staţiunii Băile Herculane, Alexandru Gavrilescu ar fi demarat un circuit infracţional menit să ducă la scoaterea imobilelor de sub sechestru şi însuşirea acestora, în cadrul unor proceduri de executare silită, în complicitate cu executorul judecătoresc Gheorghe Brad. Gavrilescu este proprietarul Hotelului Dacia RRT București și a fost luat la audieri împreună cu soția sa, fiind și reținut în acea zi.

CITEȘTE ȘI: Libertate deplină pentru cei trei reținuți de DIICOT în „Dosarul Herculane“!

Cercetările vizează în acest caz infracţiuni de grup infracţional, abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani, sustragere de sub sechestru, şantaj, înşelăciune şi distrugere, în cauză nefiind făcute percheziţii.

Iosif Armaş a fost arestat, în aprilie 2016, alături de alţi cinci inculpaţi, fiind acuzaţi de procurori de devalizarea staţiunii Băile Herculane. Armaş a fost eliberat din arest trei luni mai târziu. Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la circa 30 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Nume grele în dosarul devalizării patrimoniului stațiunii Băile Herculane: Fostul ministru de Interne și foștii șefi ai Poliției și SIPA!