EXCLUSIV. Nume grele în dosarul devalizării patrimoniului stațiunii Băile Herculane: Fostul ministru de Interne și foștii șefi ai Poliției și SIPA!

Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, e legat de privatizarea și dezastrul de la Băile Herculane în aproape orice discuție neoficială. Niciun act nu-l incriminează însă până acum în mod oficial. În dosarul penal instrumentat de DIICOT Caraș-Severin apar totuși primele nume grele!

Deși și aceste nume erau vehiculate pe la toate colțurile stațiunii și de foarte mulți dintre localnicii Băilor Herculane, nimeni până acum nu și-a asumat oficial, fie și doar o insinuare, implicarea lor, într-un fel sau altul, în privatizarea și apoi declinul „Perlei Banatului”.

Procurorii DIICOT se pare că extind tot mai mult cercetările în dosarul acesta, mai ales după ce i-au reținut pe omul de afaceri Alexandru Gavrilescu, pe avocatul Istrate Rusu și pe executorul judecătoresc Gheorghe Brad. Asta chiar dacă judecătorul de drepturi și libertăți al Curții de Apel Timișoara nu au fost de acord cu propunerea procurorilor antimafia și i-a pus în libertate pe cei trei. Începând cu anul 2001, SC Hercules SA Băile Herculane a fost supusă unor proceduri prealabile de privatizare, procurorii având indicii că Ministerul Turismului urmează să privatizeze pachetul majoritar de acțiuni. În perioada respectivă, la nivelul orașului Băile Herculane au apărut ca fiind interesate de procedurile prealabile de privatizare două persoane potente financiar, care dețineau sau controlau societăți comerciale. Este vorba despre Iosif Armaș și Alexandru Gavrilescu.

CITEȘTE ȘI:

Băile Herculane, un cadou făcut PSD-ului! S-a furat pentru Adrian Năstase, Văcăroiu și generalii Sandu și Ureche!

Iosif Armaș deținea, la acea vreme, mai multe societăți importante la nivel național, printre care cea mai importantă era SC Argirom Internațional SA.  Procurorii știu că asociați erau la această firmă „persoane influente, având sprijin politic și economic (Doru Ioan Tărăcilă – fost ministru de Interne, Sebastian Sandu – fiul fostului șef al Poliției Române, Marian Ureche – șeful SIPA”.

Alexandru Gavrilescu, mai cred procurorii, conștientizând concurența reală la privatizarea SC Hercules SA, concretizată în persoana lui Iosif Armaș, a căutat un artificiu care să îi permită căpușarea SC Hercules SA în cazul în care contractul de privatizare ar fi fost câștigat de Iosif Armaș. Lucru care s-a și întâmplat. Singura breșă identificată la acel moment de Gavrilescu ar fi constituit-o contractul de locație în gestiune încheiat de directorul general de atunci al SC Hercules SA,  Ilie Cristescu,  cu SC Gerom Librimir SRL, fosta sa firmă.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu alte dezvăluiri despre jaful de la Herculane!