Colocvii de patrimoniu cultural, la Herculane

În Băile Herculane se vor desfăşura, începând de mâine, ediţia a III-a a Colocviilor Internaţionale „Nedeia“ şi ediţia a XXIII-a a Colocviilor de Patrimoniu Cultural Imaterial.

Organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, manifestările vor avea loc în sala de conferinţe a Hotelului Golden Spirit, în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2017.

Deschiderea colocviilor este programată mâine, de la ora 16, în prezenţa lui Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ştefan Bâlici, managerul Institutului Naţional al Patrimoniului, prof. Gheorghe Ţunea, managerul CJPCT Caraş-Severin.

Sesiunea de comunicări din prima zi a manifestărilor are ca temă „Revistele de cultură tradițională în peisajul publicistic actual“ şi va fi moderată de Angelica Herac, redactor-şef al revistei „Nedeia“, şi prof. univ. dr. Ilie Moise, cercetător științific I la Institutul de Studii Socio-Umane Sibiu. Sesiunea a doua, care va deschide ziua de 1 noiembrie, are ca tematică „Cercetările etnologice de teren căi de cunoaștere a culturii tradiționale“.