Continuă de unde au rămas. Liberalii îl curtează pe Nicolae Robu să le fie candidat la Timișoara în 2024

nicolae robu tinand in mana afisul electoral cu alin nica
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Nicolae Robu e tot mai aproape să candideze din partea PNL la Primăria Timișoara. Este cel mai bine plasat potențial candidat pentru scrutinul local de anul viitor, spun liberalii.

Context. Liberalii condamnă „atacul josnic” la care este supus Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, în scandalul angajărilor fictive din administrația locală, argumentând, totodată, cu „spaima USR-iștilor care au văzut, în toate sondajele, inclusiv în cel realizat de ei, că Nicolae Robu este lider în preferințele de vot pentru postul de primar al Timișoarei.”

Secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, admite că între liderul PNL Timiș și fostul primar există discuții legate de o potențială candidatură la Primăria Timișoara, în 2024. Discuțiile ar avea la bază sondajele invocate de liberali. 

„Astăzi, când noi discutăm, PNL nu a luat nicio decizie cine va fi viitorul candidat pentru funcția de primar al Timișoarei. În mod categoric, există o regulă nescrisă în politică. Întotdeauna, cel mai bine plasat în sondaje trebuie să fie candidat, indiferent dacă unora le place sau nu le place acest lucru. Pe cale de consecință, au fost discuții cu domnul Robu, au avut loc discuții între el și președintele Alin Nica, și vom continua aceste discuții. În condițiile în care, în momentul în care se va lua decizia, domnul Robu este cel mai bine cotat în sondajele de opinie, în mod normal asta ar trebui să fie decizia PNL-ului, de a-l nominaliza candidat la funcția de primar. Indiferent că există simpatii într-o direcție sau alta, în politică e exact ca în fotbal. Fotbalul e pe goluri și politica e pe voturi.”, a declarat Dănuț Groza pentru expressdebanat.ro.

Liberalul invocă și declarații publice ale lui Nicolae Robu potrivit cărora prima sa opțiune ar fi o candidatură susținută de PNL.

„Nu am încercat niciodată să îl convingem să candideze din partea PNL, nu independent. Am înțeles din declarațiile domnului Robu de până acum că prima opțiune a domniei sale de a candida este PNL, având în vedere că el și astăzi este membru PNL. Asta este prima opțiune. Iar în cazul în care PNL nu îl susține, va încerca o candidatură independentă. Noi nu ne-am dus în sensul de a-l lămuri sau a-l convinge, dar am înțeles din presă că dânsul își dorește să candideze de la PNL, având în vedere că este membru PNL. În mod categoric, în condițiile în care este cotat cel mai bine în sondajele de opinie și dorința noastră va fi de a-l susține și de-ai oferi posibilitatea de a candida din partea PNL. Nu o să putem susține un alt candidat.”, a explicat Dănuț Groza.

„Nu am niciun fel de apăsare vizavi de nimeni”

La finalul anului trecut, Dănuț Groza afirma că, dacă PNL ar avea de ales între un candidat mai tânăr și Nicolae Robu, „preferăm varianta mai tânără, pentru că este o perspectivă de viitor”.

„Eu sunt profesionist, eu nu am niciun fel de apăsare vizavi de nimeni. Cel care are cele mai bune șanse și cel mai bine cotat în sondaje, pe acela trebuie să îl susținem. Aș fi neliniștit dacă ar fi nominalizat domnul Robu și altcineva ar fi în fața lui în sondajul de opinie, să fie cotat mai bine. Dar dacă nu, trebuie să fim profesioniști, să maximizăm șansele partidului. În toată povestea asta ar trebui să primeze interesul partidului, nu cel personal. Și eu, și Alin Nica am avut o perioadă în care nu am fost de acord cu anumite lucruri pe care le-a făcut domnul Robu ca președinte. Timpul a trecut de atunci, lucrurile s-au liniștit. Plecăm de la premisa unei bune colaborări, dacă va fi desemnat domnul Robu candidat și mergem înainte.”, a concluzionat primarul orașului Sânnicolau Mare.

Deocamdată, Nicolae Robu și Dominic Fritz sunt singurii care și-au arătat public intenția de a candida la Primăria Timișoara în 2024. Social-democrații nu au făcut niciun fel de anunț. Totuși, anul trecut, consilierul local Radu Țoancă a declarat pentru expressdebanat.ro că un candidat comun PNL-PSD în Timișoara ar spulbera orice fel de contracandidat, mai ales unul atât de slab și de gafeur cum este Dominic Fritz”.

În ceea ce privește Consiliul Județean Timiș, președintele în funcție a afirmat în repetate rânduri că își dorește încă un mandat. Există însă și informații, deocamdată neconfirmate de Alin Nica, potrivit cărora ar viza o candidatură la europarlamentare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/