Singurul potențial candidat nominalizat de PNL la Primăria Timișoara

alin nica
untitled design set 970x90 px

Liberalii o țin dintr-un sondaj în altul, în încercarea de a găsi persoana potrivită care să îl detroneze pe Dominic Fritz de la Primăria Timișoara în 2024. „PNL are prima șansă atât la consiliul județean, cât și la primărie”, spune președintele liberalilor timișeni. Alin Nica dă asigurări că pentru prima funcție în Timișoara „nu venim cu un candidat de formă”. 

PNL Timiș vrea să găsească omul potrivit pentru Primăria Timișoara, în perspectiva alegerilor din 2024, cel târziu până la începutul anului viitor. Până atunci sondează periodic piața, iar concluzia principală este că cetățenii nu sunt mulțumiți, spune Alin Nica, de actuala administrație locală.

În toate scenariile imaginate la nivelul PNL Timiș pentru localele din 2024, un singur candidat este nominalizat cu nume și prenume.

„Facem sondaje în mod regulat, avem și recent un sondaj. Nu se schimbă foarte multe lucruri, lumea tot nemulțumită este de actuala administrație. (…) Responsabilitatea noastră ca PNL care are prima șansă atât la CJ, cât și la primărie, de a atinge acel obiectiv pe care ni l-am stabilit, este de a da un candidat care să întrunească acceptarea cetățenilor, nu să venim cu un candidat de formă care să fie respins de cetățeni. Un candidat performant, care a demonstrat în viață, în activitatea lui profesională sau un candidat – ca să vă indic o anumită persoană, că îl veți recunoaște – care se căiește pentru greșelile trecutului, dar care a demonstrat administrativ. E Nicolae Robu. Și pe el îl luăm în calcul în mod serios și dacă mergeți pe stradă și întrebați cetățenii dacă au apreciat activitatea administrativă a domnului Robu sau nu, veți vedea că majoritatea a apreciat activitatea lui. Recunoaște domnul primar că a fost mai mult o chestiune de atitudine și o furie a oamenilor împotriva acestei atitudini pe care au considerat-o sfidătoare și arogantă. Dar vă asigur că a învățat din această experiență și este o variantă plauzibilă.”, a declarat Alin Nica la emisiunea Drumul Bun de la Tele Europa Nova.

Liderul PNL Timiș a detaliat și care sunt celelalte scenarii pe care filiala le are în discuție:

„(…) Decizia se va lua la sfârșitul anului acesta, începutul anului viitor. Până atunci se evaluează toate variantele, situațiile, pentru că este și o variantă a unei candidaturi susținută de o coaliție mai largă de partide, (…) REPER, PNȚCD, UDMR, PMP, Pro România sau elemente din societatea civilă care ar putea să se coaguleze în jurul unui candidat. Avem vreo 4-5 scenarii, în toamnă le vom reduce la maxim 2, iar în iarnă vom lua decizia finală.” 

Tot județul galben

Dorința lui Alin Nica este ca, de anul viitor, de administrația județului și a Timișoarei să se ocupe doar liberalii. Aceasta ar fi cheia succesului pentru dezvoltarea ulterioară.

„Noi ne concentrăm pe consolidarea politică în județ pentru că avem un obiectiv clar: să creștem influența Timișului și a Timișoarei la nivel regional și național, atât politic, cât și administrativ și economic. Nu putem să facem acest lucru dacă nu avem în mână pârghiile administrative, respectiv Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Pentru prima dată în 34 de ani, avem șansa să avem aceeași culoare politică și la Palatul Administrativ și la Primăria Timișoara. Eu cred că lucrurile vor merge mult mai bine și nu se vor mai anula energii între cei doi centrii de putere din județ. (…) Nouă ne place în Timișoara să gândim diferit față de alții, dar în domeniul administrației există câteva rețete patentate de succes. Uitați-vă la Cluj, (…) această coordonare politică le-a dat forța liberalilor de acolo de a face ce își doresc la București, de-a impune chiar prim-ministrul. Avem Doljul, unde Olguța Vasilescu nu a avut la CJ un om ostil. Nici nu putea să aibă PSD-ul rezultatele care să îi permită Olguței Vasilescu să dețină funcția de vice prim-ministru prin care să aducă în Dolj proiecte importante: stadion, renovarea principalelor clădiri, drumul expres Craiova-Pitești.”, a explicat liderul PNL Timiș.

Alin Nica și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a candida pentru al doilea mandat la președinția CJT.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/