PSD, spre fotoliul de pe CD Loga 1: „Ar spulbera orice fel de contracandidat, mai ales unul atât de slab cum este Fritz!”

primaria timisoara
banner publicitar

Un candidat comun PNL-PSD la Primăria Timișoara, în 2024, ar „spulbera” orice fel de contracandidat, „mai ales unul atât de slab și de gafeur cum este Dominic Fritz”. O spune consilierul local PSD Radu Țoancă. Social-democratul este de părere că un eventual candidat care să fie susținut de partidele care s-au mai aflat într-o alianță politică – Uniunea Social-Liberală -, în 2011, ar trebui stabilit în urma unor foarte serioase cercetări sociologice. 

„Un candidat comun PNL-PSD în Timișoara, nu numai în Timișoara, oriunde, ar spulbera orice fel de contracandidat, mai ales unul atât de slab și de gafeur cum este Dominic Fritz.”, a declarat consilierul local PSD Radu Țoancă, în contextul legat de o potențială alianță între cele formațiuni, în perspectiva alegerilor locale viitoare.

CITEȘTE ȘI: USL se întoarce în 2024, anunță USR Timiș. Replica PSD: „Au rămas izolați, ușor nefrecventabili și sunt disperați”

Întrebat dacă, în cazul unei alianțe, candidatul susținut de PSD și PNL ar trebui să provină din rândul social-democraților, Radu Țoancă a afirmat că acesta ar trebui selectat în urma unor ample cercetări sociologice.

radu toanca

„Eu cred că ar trebui să vină în urma unor foarte serioase cercetări sociologice, pentru că ați văzut că la ultimele cercetări, PSD și PNL erau aproape la egalitate pe Timișoara, deci pe departe reprezintă cele mai importante partide și cred că vor rămâne așa și în următorii doi ani, la alegeri, pentru că electoratul USR a fost volatil, s-a topit deja pe fondul lipsei de experiență și a prostiilor pe care administrația Fritz le-a făcut în primii doi ani de mandat. Cred cu toată seriozitatea că va fi nevoie de unul, două, trei studii sociologice, iar candidatul cu șansele cele mai mari să câștige acela, indiferent dacă e de la PNL sau PSD. Sigur, mi-aș dori ca în premieră Timișoara să aibă din 2024 un primar social-democrat pentru că noi, în ultimii 33 de ani, nu am condus Timișoara și cred că a venit momentul, după toate experimentele, să se vadă că un primar social-democrat ar fi cu totul și cu totul de altă factură pentru al doilea oraș al țării, pentru Timișoara.”, a mai spus Radu Țoancă.

În 2012, liberalul Nicolae Robu a câștigat Primăria Timișoara, cu susținerea PSD, în cadrul USL, cu 49,76%. USL a obținut, la acea dată, și cele mai bune procente în CL Timișoara. Tot USL a învins în 2012 și la Consiliul Județean Timiș. Candidatul Titu Bojin (PSD) a obținut aproape 47,61% din voturile valabil exprimate în județ. USL a câștigat atunci în județ 56 de primării, în timp ce PDL a obținut doar 35 de mandate de primari.